2018. december 27., csütörtök 09:00

Még az idei költségkeret terhére számolhatóak el a 2019-es évre érvényes országos és megyei autópálya matricák.
    Budapest, 2018. december 27., csütörtök (OTS) - Céges ügyfelek számára előnyt jelenthet, hogy a 2018-ban történő vásárlás még az idei céges költségeket terheli. Ezáltal csökkenthető az adózás előtti eredmény, így optimalizálva az idei év adóterheit. Fontos azonban tudni, hogy a megvásárolt matricák csak 2019. január 1-től lesznek érvényesek. Az úthasználati jogosultság egészen 2020. január 31-ig, azaz 13 hónapon keresztül érvényes.

    A matricákat most már sok éve nem csak benzinkutaknál lehet megvásárolni, hanem akár utalással vagy bankkártyás fizetéssel is az interneten vagy okostelefonon a https://www.autopalyamatrica.hu weboldalon.

A matricák díja a 2018. október 1-től érvényes díjszabás szerint vehető igénybe. 2018 októbertől az országos és éves matricák díja nem változott, viszont a heti (10 napos) matricák ára a motorkerékpár (D1M) kivételével minden kategóriában emelkedett. Személyautók (D1 kategória) esetében 2975 Ft-ról 3500 Ft-ra.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.