2019. január 11., péntek 20:14

Etikátlan sajtóeljárás a Debreceni Egyetemmel szemben
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OTS) -

    A Debreceni Egyetem területén és rendezvényein az érvényben lévő intézményi Tájékoztatási Rend szerint forgatási/fotózási engedély birtokában bárki készíthet felvételeket. Az engedélyt az intézmény Sajtóirodájában tudják kérvényezni az újságírók, illetve a fotósok, operatőrök személyesen vagy elektronikusan. (http://hirek.unideb.hu/hu/fotozasi-es-forgatasi-engedely-regisztracios-adatlap)

Az egyetemi Főépület Díszudvarában rendezett intézményi diplomaosztókon is bárki szabadon készíthet felvételeket, de engedély hiányában csupán a nem elzárt területekről, tehát például az emeletről. Az elzárt területekre való bejutás - az ünnepségek rendjének biztosítása érdekében - csak a fotózási/forgatási engedély birtokában lehetséges. A Debreceni Egyetem diplomaosztóit a hirek.unideb.hu évek óta élőben közvetíti, az intézmény által elkészített fotós és videós tartalmak az egyetem youtube csatornáján és a hirek.unideb.hu weboldal médiatárában szabadon elérhetőek a diplomaosztót követő első munkanapon. A fentiek szerint kialakított rend a Debreceni Egyetem mind a 14 karának diplomaosztóira érvényes, a Tájékoztatási Rend 2017-es Szenátusi jóváhagyása óta. Az intézmény területén minden személyre ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy egyes sajtóorgánumok míg a rendezvény lebonyoltásával kapcsolatban téves és rosszindulatú hírek közlésében az eseményeket követően percek alatt nyilvánosságot biztosítanak, addig az intézmény véleményének már kisebb szorgalommal, illetve egyáltalán nem adnak teret. Tájékoztatásul közöljük, hogy az egyes sajtóhírekben idézett panaszost engedély hiányában csak az elzárt területre nem tudták beengedni a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának pénteken 10 órakor kezdődött diplomaosztóján és a szervezők kérték, hogy onnan távozzon. Máshonnan végigkísérhette az eseményt és fotózhatott is. Számára a Debreceni Egyetem Sajtóirodájának munkatársa a helyszínen felajánlotta a regisztráció lehetőségét.

A Debreceni Egyetem téli diplomaosztóin 1600 végzős veszi át oklevelét 2019. február 10-ig. Az ünnepi események lebonyolítása kapcsán az intézmény arra törekszik, hogy a végzősök és családtagjaik zavartalanul, rendezett körülmények között élhessék át az egyetemi évek lezárásának meghatározó pillanatait.

Kelt: Debrecen, 2019. 01. 11.

M. Tóth Ildikó sajtófőnök
Debreceni Egyetem Sajtóiroda

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.