2019. február 11., hétfő 12:50

Napelemekben és E-mobilitásban válna jelentős szereplővé az ELMŰ-ÉMÁSZ új cége
    Budapest, 2019. február 11., hétfő (OTS) - Mintegy 30 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki célul az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport új tagja, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. mind a napelem parkok, mind az e-töltők hazai piacán. A cég hamarosan megjelenik az áram- és gázszolgáltatótól eddig idegen, épület hűtés-fűtés rendszerek piacán is.

    Komoly felfutás várható az energiaipar több ágazatában 2019-ben, többek között a napelem rendszerek és az elektromos mobilitás terén. Előbbiek kiaknázására, valamint a meglévő belső szinergiák, és az új megoldások bevezetése érdekében jött létre a német innogy-hoz tartozó ELMŰ-ÉMÁSZ csoport legújabb tagja, a Solutions Kft., amely a cég áram- és gázszolgáltatáson túlmutató tevékenységeit foglalja magában.

- Már most négy napelemes projektről tárgyalunk a Fővárosi Vízművekkel, de több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról. Tekintélyes növekedés várható ezen a piacon idén és a következő években Magyarországon - mondta Nagy Zoltán, a Solutions Kft. ügy-vezetője. Rámutatott, hogy jelenleg közel 1 terawattórányi termelőkapacitás beépítésére adtak ki hatályos engedélyt Magyarországon a naperőművek terén, a Solutions Kft. célja pedig az, hogy ezek megvalósításában 15-30 százalékos részesedést érjen el. A cég - az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport tagjaként - jelentős tapasztalattal rendelkezik a hálózati csatlakozások kialakítása terén, amely a versenytársakhoz képest jóval gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé.

Nagy Zoltán hasonló bővülésre számít a hazai piacon az elektromos mobilitás terén is. - 2018-ban több mint 100 elektromos töltőállomást telepített az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Solutions Kft. A villannyal hajtott autók száma gyorsabban nő, mint korábban várható volt: 2019-2020 környékén eredetileg 3-5000 elektromos autó megjelenésére számítottunk, ehhez képest már most több mint 10 ezer árammal hajtott gépkocsi fut a magyar utakon - emelte ki a Solutions Kft. ügyvezetője. Hozzátette, az a cél, hogy továbbra is a piac meghatározó szereplői maradjanak, és mintegy 30 százalékos részesedést érjenek el ezen a téren is.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ a Solutions Kft.-n keresztül az idei első negyedévben belép a hűtés-fűtési rendszerek területére is. - Arra számítunk, hogy az építőipar felfutása továbbra is kitart. Ezzel a szolgáltatásunkkal tovább bővítjük azt a már most is rendkívül komplex tevékenységi kört, melyet ma nyújtani tudunk az ingatlankezelésben érintett piaci partnereinknek - tette hozzá Nagy Zoltán.

Budapest, 2019. február 11.

Tisztelettel,
Dr. Boross Norbert
Kommunikációs igazgató
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.