2019. március 11., hétfő 10:40

Természetfotókkal a természet védelméért - Országos kiállítássorozat indul az Egis támogatásával
    Budapest, 2019. március 11., hétfő (OTS) - Máté Bence természetfotós a természet védelme érdekében igyekszik felrázni és cselekvésre bírni mindnyájunkat. A fővárosban, majd további hét vidéki nagyváros főterén is megtekinthető látványos természetfotó-kiállítás sorozata március 13-án 17.00 órakor indul a budapesti Szent István téren az Egis gyógyszergyár támogatásával.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190311_002.JPG

Máté Bence az ország leghíresebb és a BBC fotóversenyeinek legeredményesebb fotósa. Az egyetlen, akit a világ legjobb természetfotósának és a legjobb ifjú természetfotósának is megválasztottak. Képei, előadásai a fajok szépségére, sokszínűségére és sérülékenységére hívják fel a figyelmet.

A WWF 2018-as Élő Bolygó jelentése szerint a vadonban élő gerinces állatok száma 60 százalékkal csökkent, a madarak táplálékául szolgáló repülő rovarok állománya 75 százalékkal lett kevesebb az elmúlt 50 évben. Európában 421 millió példánnyal kevesebb madár él ma, mint 1980-ban. 2000 óta elveszítettük a madárpopuláció egyharmadát, és további több mint 1300 madárfaj áll a kihalás küszöbén.

Biológiai sokféleségünk kölcsönhatások sorozata, a fajok átörökített és fejlődő tudása arról, hogyan lehet túlélni a változó környezeti körülmények között. Mi, az Egis gyógyszergyárban dolgozók, hiszünk a gyógyítás lehetőségében: minőségi gyógyszereket fejlesztünk és gyártunk, hogy Ön és családja egészségben éljen hosszú életet. Őszinte meggyőződéssel támogatjuk a kiállítást, hogy minél többen csodálhassák meg a természet lenyűgöző harmóniáját, ezzel is hangsúlyozva, hogy számtalan lehetőségünk van e szépség megőrzésére, ami egyben közös felelősségünk is.

A kiállítás helyszínei: Budapest, Debrecen, Gödöllő, Eger, Keszthely, Szeged, Győr, Miskolc

Budapest, 2019. 03. 11.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.