2019. május 17., péntek 12:00

Trento-ban mutatkozik be a FabLab Budapest mobil műhelye
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OTS) - Három évvel ezelőtt indult útjára a FabLabNet projekt az Európai Unió Central Europe Programjának támogatásával.  A FabLabNet-et 9 közép-európai FabLab (Fabrication Laboratory - Fabrikációs Laboratórium) együttműködése indította el, a trentói MUSE (Museo delle Scienze)  vezetésével. A projektben magyar oldalról a FabLab Budapest vett részt. A budapesti műhely feladata a nyitott innovációs kezdeményezések technológiai inkubációs folyamatainak koordinálása volt.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190517_001.jpg

A projekt célja a FabLabok közötti hosszú távú kapcsolatok megalapozása, illetve a résztvevők innovációs kapacitásának bővítése volt, a nyitott innováció és a digitális gyártástechnológiák jegyében. A projekt a kétnapos BIGFest nemzetközi rendezvénnyel zárul május 18-19 között Trento-ban (IT), ahol bemutatkozik a FabLab Budapest mobil műhelye. Egy elektromos autó, mely teljes értékű digitális gyártástechnológia műhely. Megtalálható benne 3D nyomtató, lézervágó és CNC vezérelt marógép is.

A rendezvény weboldala: http://fablab.muse.it/fablabnet-big-fest/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.