2019. szeptember 6., péntek 11:27

Világújdonság technológia a Pécsi Tudományegyetem klinikáján
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OTS) - Hazánkban elsőként a Pécsi Tudományegyetem Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikáján került sor az AB HiRes™ Ultra 3D elnevezésű belsőfül-implantátum beültetésére. A Prof. Dr. Gerlinger Imre, egyetemi tanár által idén augusztusban elvégzett műtét szenzációja, hogy 2019-ben kategóriájában ez az implantátum nyerte el a legjobb orvosi eszköznek járó rangos Medtech Breakthrough Award-ot.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190906_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190906_002.jpg

Az 1993-ban alapított kaliforniai Advanced Bionics (AB) vállalat a világ egyik vezető cochleáris implantátum gyártója. Ez az orvostechnikai eszköz siket vagy súlyos nagyothalló emberek hallásának helyreállítására alkalmas. Az implantátumot műtéti úton ültetik be a koponyacsonton készített ágyba, az elektródát pedig a belsőfülbe, a csigába vezetik. A hangprocesszorból érkező elektromos jel így jut el a természetes úton nem ingerelhető hallóideghez.

A megfelelő implantátum kiválasztása egy egész életre kiható döntés. Az AB az iparág legfejlettebb technológiájával segít a rászorulókon. Ötször nagyobb felbontást nyújt, mint bármely más rendszer, ezáltal a legjobb teljesítményre képes. Megbízható és tartós, ClearVoiceTM jelfeldolgozó rendszere klinikailag igazoltan javítja a beszédértést háttérzajban. Számos egyéb előnye közül érdemes kiemelni a vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget a különböző Blutooth-os eszközökhöz. Az AB a jövőre is gondol: cochleáris implantátumaival a páciens nemcsak kiváló beültetett technológiához jut, hanem a külső egység teljes körű továbbfejlesztését is kihasználhatja. Így újabb műtét nélkül élvezheti a technikai fejlődés későbbi eredményeit.

A most beültetett eszköz egyedülálló abban, hogy viselőinél sebészi beavatkozás nélkül és minden korlátozástól mentesen végezhető el akár 3 Tesla erősségű mágneses rezonanciavizsgálat. A Prof. Dr. Gerlinger Imre által elvégzett beavatkozás csúcstechnológiát képviselő innovációval javítja a páciens életminőségét. Gratulálunk professzor úrnak és csapatának a sikeres műtéthez!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.