2019. november 28., csütörtök 11:31

2020-ban ugyanannyit fizetünk az e-matricákért
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OTS) - December 1-jétől az autósoknak idén is lehetősége nyílik az éves országos és éves megyei matricák elővásárlására. Az úthasználati jogosultság a 2019-es évhez képest változatlan áron érhető el minden járműkategóriában, összesen 13 hónapos érvényességi idővel.

    
     A díjak egyik díjkategóriában sem változtak, a személygépkocsik üzembentartóinak a megyematricáért 5000, az évesért 42980 forintot kell fizetniük. Lényeges tudnivaló, hogy az elővásárolt matricák érvényességének kezdete 2020. január 1., nem pedig a vásárlás napja vagy egyéb más decemberi nap, így ezek a jogosultságok idén még nem használhatóak. Az érvényesség vége 2021. január 31., azaz összesen 13 hónap érvényességi idővel számolhatnak az elővásárlók.

A kényelmi szolgáltatás révén az autósok elkerülhetik az év eleji sorban állást az értékesítési pontokon. További előny, hogy a matricák akár ajándékba is adhatók, vagy céges felhasználók esetén még idén költségelhetők.

Az elővásárlás bankkártyával vagy átutalással a https://e-autopalyamatrica.hu portálon akár regisztráció nélkül is elvégezhető díjmentes kiegészítő szolgáltatások igénybe vételével (balesetbiztosítás, üzemanyagkártya), továbbá SMS-ben, applikációk segítségével, valamint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél is megoldható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.