2019. december 2., hétfő 15:40

A TINTA Könyvkiadó meghívója - ,,Egész nemzeti műveltségünk anyanyelvünkön alapszik"
    Budapest, 2019. december 2., hétfő (OTS) - Bárczi Gézától kölcsönzött címmel nagyszabású könyvbemutatót és karácsonyi könyvvásárt rendez a TINTA Könyvkiadó 2019. december 11-én, szerdán 18 órakor a Józsa Judit Galériában (1052 Budapest, Városház u. 1.)

    A kiadó munkatársai vallják, hogy a magyar nyelv a legnagyobb hungarikum, ezért időről időre újra kell fogalmaznunk nyelvtanát, és szókincsét, szólásait, közmondásait új, korszerű szótárakban kell leltároznunk.
     A legnagyobb magyar szótár- és nyelvészeti kiadó 2019. évi újdonságai között bemutatják a diákok számára készült Magyar alapszótárt.
Egy új Magyar nyelvtant is bemutatnak, melyet elsősorban az idegen anyanyelvűek számára készített Hegedűs Rita.
     Az est egyik érdekessége Bárdosi Vilmos Szólások, közmondások eredete című, 750 oldalas szótára második kiadásának ismertetése.
     A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig a címe T. Litovkina Anna kötetének, melybe a bibliai eredetű szólásokat, szófordulatokat gyűjtötte össze.
     A hajdan népszerű Beniczky Péter "ébresztésére" is sor kerül az először 1685-ben megjelent Magyar rithmusok című, 250 közmondás verses megfogalmazását tartalmazó verseskötet reprintjének ismertetésével.
     Az est vendége a Pytheas Könyvmanufaktúra, amely az Árpád és az Árpádok (1908) monumentális könyv reprint kiadását ismerteti.

     Szeretettel várják az érdeklődőket.

Információ: TINTA Könyvkiadó, tel.: (1) 371 05 01
info@tintakiado.hu,
http://www.tintakiado.hu/
http://www.tinta.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.