2020. április 2., csütörtök 09:42

Megfelelő fogápolással Ön is tehet a Koronavírus ellen! Hogyan?
    Budapest, 2020. április 2., csütörtök (OTS) - Dr. Szabó László, a Fixfogsor Rendelők igazgatója elmondja, hogy mire figyeljen.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200402_001.jpg

A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, azaz valamely testváladékkal. Ez lehet nyál, hurutos váladék, vagy akár csak a kilégzés során a tüdőből az elhasznált levegővel együtt távozó vízpára.

Most különösen veszélyes az elhanyagolt szájhigiénia!
Az elhanyagolt, gyulladt íny tulajdonképpen kaput nyit a fertőzések számára közvetlenül a véráram felé. Ha megfelelően ápoljuk a fogainkat, mentes lehet a szájüreg a gyulladásoktól, amely növeli az ellenállóképességet a Koronavírusfertőzéssel szemben is.

Tanácsok járványhelyzetre: Otthon a szájápolási eszközöket elkülönítve tároljuk. Köhögés, tüsszentéskor takarja el a száját és az orrát zsebkendővel. Ezt követően azonnal dobja el és mosson kezet. Tartózkodjon a száj, az orr és a szem megérintésétől, ezt csak kézmosás után tegye.

A műfogsor is fertőződhet Koronavírussal!
A 65 éven felüli fogatlanságban szenvedők aránya Magyarországon 50% feletti. Ők a legveszélyeztetettebb korosztály. A fogsorról más személy által használt eszközre is átkerülhet a vírus. A fogápolás eszközeit fertőtlenítse alaposan és a környezetet is, amit más is használhat. Nyilvános helyen ne vegye ki! A tisztító eszközöket tartsa zárt tartóban. Fertőtlenítse a fogsorát műfogsortisztító tablettával. Mielőtt szájába nyúl, alaposan mosson kezet. Körmét vágja kicsire, a szennyeződések megtapadnak alatta, így a fogsorra viheti a kórokozókat.

Miért nem mehetek a járvány időszakában fogorvoshoz?
A vízporlasztással hűtött fúrók vízpermetet képeznek, amely több órán keresztül a rendelő levegőjében maradhat. Koronavírussal fertőzött -a vízpermet által- fokozott a fertőzésveszélyt jelent. Tiltott beavatkozások a fogak fúrása, tömése, csiszolása, koronák, hidak eltávolítása, fogkőeltávolítás.

Mely sürgősségi kezelésekkel lehet mégis fogorvoshoz fordulni?
A sürgősségi beavatkozások a baleseti sérülések, állcsonttörés, gyulladások, tályog megnyitása, arcidegzsába és szájüregi vérzések csillapítása.

Biztonságosak a fogászati kezelések a járványhelyzet elmúltával?
Már megtettük fogorvosi szempontból azokat az óvintézkedéseket, amiket ez a Koronavírus-járvány megkíván. Minden pácienst potenciális fertőző betegnek kell tekinteni. Minden rendelőben van Infekciókontroll-protokoll, amely rendkívül szigorú előírásokat.

Cikkünkben teljes terjedelmében itt olvasható, melynek szövege szabadon, akár rövidítve azonnal szabadon felhasználható, közölhető Dr. Szabó László a Fixfogsor Rendelők igazgatója nevének megjelölésével: https://fixfogsorsales.hu/fogapolassal-on-is-tehet-a-koronavirus-ellen/?et_fb=1&PageSpeed=off

SAJTÓKAPCSOLAT:
Danics Zoltán, Mobil: +36-30-978-88-07, Mail: zdanics1974@gmail.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.