2020. április 20., hétfő 10:00

Újabb online lehetőség a csatornadíjszámlákkal kapcsolatban a fővárosi és budaörsi céges felhasználók részére
    Budapest, 2020. április 20., hétfő (OTS) - Bármelyik, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. szolgáltatási területén felhasználási hellyel rendelkező vállalkozás számára komoly versenyelőnyt jelenthet, amennyiben csatornaszámláit az eBIZ by OTP Business alkalmazáson keresztül online intézi. Az OTP Bank leányvállalata és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. közötti együttműködés révén a partner cégek nem csak időt takaríthatnak meg, de a környezetet is kímélik. - Újabb lehetőséggel bővültek az egyre népszerűbb elektronikus közműszámla bemutatási és befizetési lehetőségek a vállalkozások számára az eBIZ by OTP Business és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM Zrt.) együttműködésének köszönhetően.

    A csatornaszámlák online ügyintézését igénylő vállalkozások automatikusan feldolgozható, elektronikus számlákat kaphatnak csatornadíjukról az eBIZ by OTP Business alkalmazáson keresztül. A számlát kézi adatbevitel nélkül, egyszerűen, átutalással is kifizethetik. A környezetkímélő elektronikus számlák küldését az FCSM Zrt. minden céges ügyfele igényelheti, amely rendelkezik az FCSM Zrt.-nél vezetett folyószámlával és megfelelő hozzáféréssel az eBIZ by OTP Business platformhoz.

"Az OTP Csoport tagjaként az OTP eBIZ Kft. elkötelezett a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésében, ezért is tartjuk fontosnak, hogy minél több nagy számlakibocsátó és nagyvállalat küldjön elektronikus számlát a vállalkozásoknak. Azon dolgozunk, hogy a vállalkozások minél kevesebb számlát kapjanak papíron, az elektronikus számláikat pedig a jogszabályoknak megfelelően, minél egyszerűbben tudják kezelni és kifizetni" - mondta Tyukodi Gergely, az OTP eBIZ Kft. ügyvezetője.

Az eBIZ by OTP Business alkalmazással a vállalkozások egy felületen tudják kezelni a számláikat, a pénzügyeiket, valamint a számlázási és banki adataik megosztását a társaságuk könyvelőjével. A szolgáltatás további előnye, hogy az eBIZ-ben kezelt számlák teljes egészében megfelelnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlákra vonatkozó előírásainak, sőt a bankba érkező jóváírásokat az alkalmazás automatikusan összepárosítja a kiállított számlákkal. Így egyszerűbben követhető, hogy milyen számlákat rendeztek a partnerek és melyeket nem. Az alkalmazás segítségével könnyedén kifizethetőek saját bankszámláról a szállítói számlák, és akár több számla is kiegyenlíthető egyetlen átutalási megbízás jóváhagyásával.

"A Fővárosi Csatornázási Művek célja, hogy a szolgáltatási területéhez tartozó nem lakossági ügyfeleit is minél nagyobb arányban elektronikus megoldások felé terelje. Mindezzel nemcsak a kkv-szektor digitalizációjához tudunk hozzájárulni, de még a környezetet is kíméljük, valamint saját hatékonyságunkat is növelni tudjuk. Úgy véljük, hogy ennek a megoldásnak a mai helyzetben minden korábbinál nagyobb aktualitása van" - mutatott rá Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. vezérigazgatója.

Az együttműködéssel egy világszinten is egyedülálló innováció került a magyar hitelintézeti piacra, amellyel a bankok és közműszolgáltatók aktívan hozzá tudnak járulni a kkv-szektor adminisztrációs terheinek és környezetterhelésének csökkentéséhez. Emellett a rendszer használata a nyomtatott dokumentumok feldolgozásakor előforduló esetleges hibáktól is megóvhatja az ügyfeleket, mivel a társaságok az internetbankban automatikusan feldolgozható, a hatályos jogszabályoknak megfelelő, elektronikus számlákhoz jutnak.

A megoldás műszaki támogatója a Charlie-India platform, amely testreszabott számlázási rendszereket kínál bankok és nagyvállalatok számára.

A szolgáltatást a vállalkozások az eBIZ by OTP Business digitális pénzügyi asszisztens alkalmazáson, vagy a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. ügyfélszolgálatán (ugyfelszolgalat@fcsm.hu) keresztül igényelhetik.

___________________________________________________________________

További információk:

Bátori Marianna kommunikációs vezető (FCSM), tel.: 459-1696, e-mail: pr@fcsm.hu
Bodnár Barnabás kommunikációs és értékesítési vezető (OTP eBIZ Kft.), tel.: 30/399-1539, e-mail: info@otpebiz.hu

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.