2020. szeptember 16., szerda 13:35

Az SL Green a Vanderbilt sugárút egyes számú épülete történelmet író megnyitását ünnepli (1. rész)
    New York, 2020. szeptember 16., szerda (Business Wire/OTS) - A 427 méter magas torony átformálja Manhattan sziluettjét, újraértelmezi a modern munkahely fogalmát és pezsgő élettel tölti meg New York City-t - Az SL Green megnyitotta a nagyközönség előtt első középületét, a 220 millió USA dollár összegű magánbefektetéssel létrehozott tornyot, amelynek részét képezi egy köztér és egy tranzitcsarnok, valamint a Grand Central pályaudvar kapacitását jelentős mértékben növelő újítások

    Manhattan legnagyobb iroda-bérbeadója, az SL Green Realty Corp. (NYSE: SLG) és partnerei, a Hines és a National Pension Service of Korea nevet viselő koreai nyugdíjalap ma ünnepelte a Manhattan belvárosa keleti oldalának (East Midtown) szívében, a Vanderbilt sugárút 1-es számú épületeként felépített, Manhattan látképét átformáló torony átadását. Az SL Green vezetőségéhez a szalagátvágási ceremónián számos kormányzati és közlekedési hatósági tisztviselő, szakszervezeti vezetők, épületbérlők és a fejlesztő csapat tagjai is csatlakoztak, hogy megünnepeljék New York City legújabb ikonikus épületének hivatalos megnyitását. Az épület szeptember 11-én kapta meg az ideiglenes hivatalos használatbavételi engedélyt.

     Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200914005672/en/

A 427 méter magas, összesen mintegy 160 000 négyzetméter területű, One Vanderbilt nevet viselő felhőkarcoló páratlan kényelmi szolgáltatásokat, innovatív irodákat, technológiai újdonságokat, kategóriájukban a legjobb fenntarthatósági megoldásokat és prémium kategóriás bérleményeket kínál a Grand Central pályaudvar tőszomszédságában. Az ikonikus torony a legmagasabb irodaépület Manhattan belvárosában.

A 427 méter magas, One Vanderbilt nevet viselő toronyépület, amelynek körülbelül 70%-át már bérbeadták, a legújabb főhadiszállása lesz a világ vezető pénzügyi intézményei, bankjai, ügyvédi irodái és ingatlanforgalmazó cégei közül jó néhánynak. A mintegy 160 000 négyzetméter területű felhőkarcoló páratlan kényelmi szolgáltatásokat, innovatív irodákat, technológiai újdonságokat, kategóriájukban a legjobb fenntarthatósági megoldásokat és prémium kategóriás bérleményeket kínál a Grand Central pályaudvar tőszomszédságában.

"Büszkeséggel tölt el, hogy a mai napon hivatalosan megnyithatjuk a Vanderbilt sugárút 1-es számú épületét, amely új színfolttal bővíti az egyedülálló manhattani látképet, hozzájárul East Midtown újjáélesztéséhez, és fényes jövőt ígér a világ legnagyszerűbb városának" - jelentette ki Marc Holliday, az SL Green elnök-vezérigazgatója. "A One Vanderbilt, amely már most is a legjobb címnek számít Manhattanben, és amelyet számos vezető globális vállalat választott székhelyéül, még a felhőkarcolóiról híres New York City-ben is páratlannak számító kilátást és hihetetlen tereket kínál. A One Vanderbilt ugyanakkor kézzelfogható példája annak, milyen fantasztikus eredményeket lehet elérni New York City fejlesztésében a közszféra és a magánszektor összefogása révén, így nagy örömmel bocsátjuk ma a New York-iak rendelkezésére a Grand Central pályaudvarnak és környékének ezeket a magánforrásokból finanszírozott, bámulatos közterületi fejlesztéseit."

Az állami és a magánszektor együttműködése

A One Vanderbilt újfajta modelljét képviseli a a magánszektorbeli vállalatok és a kormányzat hatékony együttműködésének, mely modell alkalmazásával sikeresen került megvalósításra ez a kulcsfontosságú közösségi infrastrukturális előnyöket biztosító, New York város önkormányzata és a Városi Közlekedési Hatóság (Metropolitan Transportation Authority) által közösen létrehozott, az East Midtown városnegyed területeinek más övezetekbe való, történelmi jelentőségű átsorolása részét képező projekt.

Ma az SL Green lezárt egy 220 millió USA dollár értékű fejlesztési projektet, melynek keretében olyan nyílt közterületek és közlekedési/szállítási infrastruktúra került létrehozásra, melyek mérsékelni fogják a metró peronjainak zsúfoltságát, megkönnyítik a pályaudvaron és környékén a közlekedést, és új, közvetlen útvonalakat biztosítanak a regionális vasutak eléréséhez.

Az infrastrukturális fejlesztések közé tartozik egy új, a toronyban körülbelül 370 négyzetméteres területet elfoglaló tranzit csarnok is, amely jobb csatlakozást biztosít a Metro-North vasútvonalhoz, az összekötő metróvonalhoz a Times Square felé, illetve a belváros keleti része megközelíthetőségének javítását célzó East Side Access projekt részeként megépülő, hamarosan üzembe álló Long Island vasútállomáshoz. A tranzit csarnok szomszédságában egy új, megközelítőleg 1300 négyzetméter területű gyalogos övezet is kialakításra került a Vanderbilt sugárúton a Keleti 42. és 43. utca között.

Az SL Green az utcaszinten kialakított két új metrólejáratot is, és újra megnyitotta a Mobil épülethez vezető átjárót, amely összeköti a Grand Central pályaudvart egy új bejárattal a 42. utca és a Lexington sugárút délkeleti sarkán. A közlekedés a rendkívül zsúfolt Grand Central metróállomáson szintén jelentősen könnyebbé válik, köszönhetően a középső szintű összekötő területek 37%-os növekedésének, a középső szintet és a 4-es, 5-ös, 6-os és 7-es metróvonal peronjait összekapcsoló, jobb megközelítést biztosító új lépcsőknek, illetve egy új ADA (mozgáskorlátozottak igényeinek megfelelő) liftnek, új mozgólépcsőknek és lifteknek, a több beléptető kapunak és bejáratnak, valamint a Times Square-re vivő járathoz vezető lépcsőknek. Ezeknek az átalakításoknak köszönhetően enyhül a peronok zsúfoltsága, és az állomásokon óránként legalább eggyel több vonat fog tudni áthaladni. (folyt.)



2020. szeptember 16., szerda 13:36

Az SL Green a Vanderbilt sugárút egyes számú épülete történelmet író megnyitását ünnepli (2. rész)
    New York, 2020. szeptember 16., szerda (Business Wire/OTS) -

    Az SL Green Grand Central pályaudvar tranzit létesítményeit modernizáló fejlesztései kiegészítik az MTA Construction & Development 42. utcai összeköttetés létrehozását biztosító, 42 St Connection elnevezésű projektjét. A 42. utcai összeköttetés létrehozását biztosító projekt eredményeként zökkenőmentes összeköttetés jön létre a 42. utca alatt húzódó tranzit folyosóval, és így könnyebb lesz az átszállás, összességében csökken az utasok közlekedéssel töltött ideje, és a 42. utcai összekötő vonal hozzáférhetővé válásával nő a fogyatékkal élők számára hozzáférhető járatok és vonalak száma is. A 42. utca alatt húzódó folyosón naponta több mint 1,1 millió ember halad át - azaz többen, mint amennyien Boston összes metró- és buszjáratán egy-egy munkanapon közlekednek.

"Ahhoz, hogy városunkat egy lakhatóbb, jobb élettérré építhessük át, a mai körülmények közt még fontosabbak az olyan alaposan átgondolt fejlesztési projektek, mint amilyen a One Vanderbilt projekt" - magyarázta de Blasio polgármester. "Az állami és a magánszektor ehhez hasonló együttműködése hozzásegíti New York City-t ahhoz, hogy magához térjen, korábbi önmagánál erősebbé váljon, és képes legyen újjáéleszteni olyan jelentős üzleti központokat, mint amilyen az East Midtown negyed. Büszke vagyok arra, hogy a mai szalagátvágási ceremónián együtt ünnepelhetek az üzleti szférábóI kikerülő partnereinkkel, és nagy várakozással tekintek a velük való, ehhez hasonlóan merész és ambiciózus jövőbeli projektek megvalósítását célzó együttműködés elé."

"A mai helyzetben minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy New York-i polgártársainknak megmutassuk, most is képesek vagyunk kiemelkedően sikeres dolgokat megvalósítani városunkban. A One Vanderbilt megépítése és átadása jó példája ennek. A projekt legfontosabb eredménye az, hogy azok számára, akik a Grand Central pályaudvar környékén élnek vagy dolgoznak, illetve közlekedés közben áthaladnak ezen a területen, azonnali, egyértelmű életminőség-javulást biztosítanak azok a közterületi fejlesztések, amelyeket sikerült megvalósítanunk" - fejtette ki a Manhattan városrész elnöke, Gale A. Brewer. "A metróperonok átszálló utasokat szolgáló átalakítása, a regionális járatokhoz való közvetlen csatlakozási lehetőségek biztosítása és egy új köztér a Grand Central oldalánál - ezek olyan jelentős fejlesztések, amelyek hosszú éveken keresztül számos előnyt fognak biztosítani a közlekedők és a közösség számára. Szeretném megköszönni az SL Greennek, hogy ilyen remek partnerünk volt, és hozzájárult East Midtown újjáélesztéséhez annak érdekében, hogy Manhattan belvárosa a világ egyik vezető üzleti negyedévé válhasson."

"Manhattan belvárosa keleti részének övezeti átsorolása kiváló lehetőséget kínált a városnegyed modernizálására és növekedésének tömegközlekedési fejlesztésekkel és nyílt terek kialakításával való támogatására" - nyilatkozta Keith Powers tanácstag. "A One Vanderbilt az első jelentős projekt, amely hozzájárult ennek a célnak az eléréséhez. Mindannyian izgatottan várjuk, hogy a New York-iak birtokba vegyék a projekt keretében modernizált metróállomásokat és a Grand Central pályaudvar mellett kialakított közteret."

"A Grand Central New Yorkban és világviszonylatban is a legforgalmasabb metróállomások közé tartozik. Az ezeknek a csúcsminőséget képviselő fejlesztéseknek köszönhetően újonnan kialakított bejáratok és kivezető utak sokkal könnyebben átjárhatóvá és megközelíthetővé teszik az állomást, és javítják a fogyasztói élményt" - mondta Janno Lieber, az MTA Construction and Development elnöke. "A projekt ugyanakkor bizonyítéka annak, hogy az MTA új C&D szervezete sikerrel képes igénybe venni magánbefektetéseket a projektek gyorsabb, jobb és olcsóbb megvalósítása érdekében. A One Vanderbilt létrejötte a belváros keleti részének újjáéledését jelzi, és az East Side Access projekt 2022-ben való befejezése nyomán tovább fogja erősíteni a negyed üzleti központok közti vezető státuszát."

Vezető globális bankok, pénzügyi és jogi cégek központja

A One Vanderbiltnek már mintegy 70%-át lekötötték a jövendő bérlők, amelyek közt számos vezető bank, pénzügyi szervezet, ügyvédi iroda, illetve ingatlanforgalmazó cég található. Az épület bérlője lesz például az egyik vezető bank és befektető cég, a TD Securities, amely tőkepiaci termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfeleinek; az Amerikai Egyesült Államok tíz legnagyobb bankja közül az egyik, a TD Bank, amely Amerika 'legkényelmesebb bankja'; olyan magántőke-befektető cégek, mint a The Carlyle Group, a KPS Capital Partners, az Oak Hill Advisors, az InTandem Capital, a SageWind Capital és a Sentinel Capital Partners; neves ügyvédi irodák, köztük a Greenberg Traurig és a McDermott Will & Emery; a globális német pénzügyi cég, a DZ Bank; a tőzsdén jegyzett ingatlanbefektető alap, a MFA Financial Inc.; valamint az SL Green Realty Corp.

"A TD a One Vanderbilt legnagyobb bérlője, és a projekt számunkra növekedésünk és New York City iránti elkötelezettségünket jelképe" - fejtette ki Greg Braca, az Amerika 'legkényelmesebb bankjaként' ismert TD Bank elnök-vezérigazgatója. "Azon törekvésünk eredményeként, hogy több ikonikus szervezetet nyerjünk meg az épület bérlőjeként, kollégáink, ügyfeleink és a közösség most már egy modern, ügyfélorientált üzleti központ összes előnyét élvezheti. A One Vanderbilt számos üzleti vállalkozás székhelyének ad majd helyet, köztük a TD Securities-nek és Amerika 'legkényelmesebb bankjának', a TD Banknak, amely büszkén nyitja meg az utcaszinten lévő TD egységet a 'Nagy Almában' élő, dolgozó, illetve idelátogató ügyfeleink előtt." (folyt.)



2020. szeptember 16., szerda 13:36

Az SL Green a Vanderbilt sugárút egyes számú épülete történelmet író megnyitását ünnepli (3. rész)
    New York, 2020. szeptember 16., szerda (Business Wire/OTS) -

    Ikonikus dizájn

A One Vanderbilt négy összekapcsolódó, elvékonyodó, ég felé törő, spirális panel alkotta ikonikus külsejének megtervezése a Kohn Pedersen Fox (KPF) Associates nevéhez fűződik. A torony alapjánál a déli oldalon lévő ferde bevágások a szemet a Grand Central pályaudvarra irányító vizuális effektusként kihangsúlyozzák a pályaudvar Vanderbilt felé eső sarkának csodálatos párkányát - amelyet majd egy évszázadon át nem lehetett látni a környező épületek miatt. A torony terrakotta lapokkal kirakott homlokzata, amelynek részét képezik ugyanazok a jellegzetes lapok, melyek a Grand Central pályaudvart annyira egyedivé teszik, természetes, fénylő felületével könnyed, szárnyaló külsőt biztosít az épületnek. Az American Institute of Architects (AIA) a One Vanderbilt felhőkarcoló építészeti kiválóságát és tervezője, a KPF hozzáértését 2018-ban a nagy presztizsű AIANY Merit Award in Urban Design díjjal ismerte el.

"A One Vanderbilt torony a New York-i felhőkarcolók aranykorát idézi vissza. Négyszögletes, elvékonyodó sziluettje jól látható az Empire State Building és a Chrysler épület között" - magyarázta James von Klemperer, a KPF elnöke és vezető tervezője. "Ugyanakkor a felhőkarcoló külsejét úgy alakítottuk ki, hogy az megfeleljen az újfajta társadalmi igényeknek és a modern környezetvédelmi követelményeknek is. Az új épület mind térben, mind a funkciói révén szorosan kapcsolódik a Grand Central pályaudvarhoz. Nagyon örülünk, hogy egy olyan kereskedelmi célokat szolgáló felhőkarcolót tudtunk kialakítani, amely megfelel a ma kiemelkedően fontos építési fenntarthatósági követelményeknek, és ugyanakkor építészeti szempontból is gazdagítja a közterületeket. A projektről már most bebizonyosodott, hogy minden téren fellendülést hozott East Midtown számára, és kikövezte a Manhattan történelmi központi üzleti negyedének fokozatos felújításához vezető utat."

Innováció a wellness és a fenntarthatóság terén

A környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati kezdeményezések terén globális vezet szerepet játszó SL Green 17 millió USA dollárt fektetett be annak érdekében, hogy a One Vanderbilt torony megfeleljen a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek, gondoskodva arról, hogy a felhőkarcoló karbonlábnyoma New York City hasonló épületei közt az egyik legalacsonyabb legyen. A torony építéséhez 90%-ban újrahasznosított anyagból készült betonacél rudak kerültek felhasználásra, a legmodernebb technológiát képviselő rendszerek kerültek beépítésre (ideértve például egy 1,2 MW-os kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő és egy 340 000 literes esővízgyűjtő rendszert), és magas minőségű külső bevonata rendkívül hatékony hőszigetelést és hűtést biztosít az épület számára. A One Vanderbilt már számos környezetvédelmi díj és tanúsítvány esélyes jelöltje, ideértve a legmagasabb szintű LEED és WELL tanúsítványokat is.

A One Vanderbilt működtetése az "SL Green Forward" elnevezésű kezdeményezése szellemében történik, amely a bérlők számára magas szintű biztonság, tisztaság és jóléti szolgáltatások biztosítását célozza. A One Vanderbilt egyetlen, önálló alkalmazás révén biztosítja a beléptetés-/hozzáférés-szabályzást, a látogatók érkeztetését és a liftek hívását a bérlők számára. Az app lehetővé teszi, hogy a bérlők és a vendégek zökkenőmentesen, érintés nélküli funkciók használatával közlekedhessenek a beléptetőkapukon keresztül, illetve hasonló módon használhassák a lifteket. Az épületben olyan magas szintű védelmi megoldásokat alkalmaztak, mint például a MERV-16-os légszűrők és növelt mennyiségű külső levegőbeáramlás. A hosszú sorok kialakulását az SL Green a percenként 100 ember leolvasására képes Silent Sentinel hőkép-technológia alkalmazásával igyekezett megelőzni.

New York-iak építették New York-iak számára

A One Vanderbilt a tervezett költségvetési kereteken belül maradva a tervezett határidőnél korábban megépült. Az építést egy teljes mértékben szakszervezeti tagokból álló, több mint 3000 fős csapat végezte az AECOM Tishman cég építésvezetői irányításával, közel négy éven keresztül. A projekt legintenzívebb építési időszakaiban naponta több mint 1 400 munkás dolgozott az építési helyszínen. A projekt során közel ötven alvállalkozót vettek igénybe. Az ikonikus felhőkarcoló megépítéséhez több mint 26 000 tonna USA-ban gyártott acélt és 130 000 tonna betont használtak fel.

A szakszervezetekhez tartozó munkavállalók alkalmazására vonatkozó vállalás a One Vanderbilt esetében nem csak az építésre, hanem a működtetésre is vonatkozik. Teljes kihasználtság esetén a One Vanderbilt torony működtetéséhez mintegy 150, valamilyen szakszervezethez (többek közt a 32BJ SEIU-hoz, a Local 94-hez és a NUSOG-hoz) tartozó munkavállaló szükséges.

"Az SL Green és a 32BJ közt a 1 Vanderbilt építése során megvalósuló együttműködésnek köszönhetően a New York-i munkások számára új, magas színvonalú munkavállalási lehetőségek lesznek elérhetők egy olyan időszakban, amikor azokra nagy szükségük van" - magyarázta Kyle Bragg, a 32BJ SEIU elnöke. "Egy világjárvány közepette ez a projekt példát ad arra, hogyan biztosíthatnak az új fejlesztések munkalehetőséget az építőipari munkások, családjaik és a közösségek számára." (folyt.)



2020. szeptember 16., szerda 13:37

Az SL Green a Vanderbilt sugárút egyes számú épülete történelmet író megnyitását ünnepli (4. rész)
    New York, 2020. szeptember 16., szerda (Business Wire/OTS) -

    "A One Vanderbilt tökéletes megtestesülése azoknak az értékeknek, amelyeket Gerald Hines is magáénak vallott, és követi azt az általa ránk hagyományozott modellt, hogy a kategóriájukban a legjobbnak számító partnerekkel együttműködve ikonikus projekteket valósítsunk meg. Az épület különleges külseje ellenére tökéletes összhangban van New York City felhőkarcolóépítési hagyományaival" - jelentette ki Tommy Craig, a Hines rangidős ügyvezető igazgatója. "Az utóbbi évtizedben felmerülő számos kihívás ellenére is hibátlan kivitelezés a projekt megvalósításán dolgozó csapat magas minőségű, áldozatos munkájának és az SL Green és a Hines hatékony együttműködésének gyümölcse."

"Szeretnénk megköszönni az SL Greennek a meglátásait és a rugalmas irányítást, valamint azt, hogy lehetővé tették számunkra az ebben a nagyszerű projektben való részvételt" - nyilatkozta Jay Badame, az AECOM Tishman elnöke. "Ez az épület nem pusztán East Midtown újjáéledését, hanem New York életképességét is jelképezi, és annak a sok ezer szakembernek a munkáját dicséri, akik fáradhatatlanul dolgoztak a megépítésén, és akik továbbra is igyekeznek e város épületeit tökéletesen felépíteni. Már korábban is részt vettünk ikonikus New York-i épületek felépítésében, ahogy ebből is kivettük a részünket, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is lesz hasonló munkánk."

Páratlan kényelmi szolgáltatások, ideértve egy Daniel Boulud által vezetett éttermet és egy kilátó teraszt

2021 első negyedévében a világhírű séf, Daniel Boulud megnyitja 'Le Pavillon' elnevezésű éttermét a One Vanderbiltben. A Le Pavillon 1 000 négyzetméteres alapterületű, közel 20 méter magas, tágas, szellős étterem lesz a második emelet délkeleti sarkában, a Grand Central pályaudvarral szemben, és fantasztikus kilátást nyújt a Chrysler épületre.

"Rendkívül izgatottan várom a Le Pavillon megnyitását, amely reményeim szerint élettel tölti majd meg a One Vanderbilt tornyot. Fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy egy igazi oázist hozzunk létre Midtown szívében, amelyet mindenki kedvelni fog. A menün főként halételek és zöldségek szerepelnek majd, erősen érvényesülni fog a helyi ízvilág, és természetesen kiaknázzuk az egyes évszakok kínálta szezonális anyagokban rejlő lehetőségeket is. A Le Pavillon ötvözi az épített és a természetes környezetet, és közben elbájol a kilátással, amelyet New York City-ről kínál" - nyilatkozta Daniel Boulud étteremvezető főszakács.

Az épület összes bérlője számára rendelkezésre áll egy olyan, a kényelmi szolgáltatásokat összefogó csomag, amely a maga nemében páratlan a New York City-beli irodaházakban: a bérlők számára rendelkezésre áll egy teljes, csak a bérlők által használható kényelmi szolgáltatásokat kínáló, 2800 négyzetméteres emelet, ahol tágas közösségi terek, klub stílusú szabadidős tevékenységeknek helyt adó helyiségek, válogatott ételkínálat és egy, a Grand Central pályaudvarra néző, különleges kültéri terasz található. Az irodáknak helyt adó 4,5 méter és 7,5 méter közt változó magasságú, tartóoszlopoktól mentes helyiségeket magukba foglaló, a legmagasabb szintű infrastruktúrát képviselő emeletek bámulatos 360 fokos kilátást biztosítanak az üvegből készült oldalfalakon át. A One Vanderbiltben kialakításra került egy kilátó is, amely a legmagasabb kültéri kilátó terasznak számít New York City-ben.

Húsz éves múlt

A One Vanderbilt története 2001-ben kezdődött, amikor az SL Green megvásárolta a Madison sugárút 317-es számú épületét, a korábban a telken lévő négy épület közül az elsőt. Két további ingatlant - a Madison sugárút 331-es számú épületét és a Keleti 43. utca 48-as számú épületét - 2007-ben vett meg, az utolsó ingatlan -- a Keleti 42. utca 51-es számú épülete - pedig 2011-ben került a birtokába. A One Vanderbiltre vonatkozó előzetes tervekről 2013-ban adott hírt - annak a tervnek a részeként, amely a város által az belváros keleti felének övezeti átsorolására vonatkozott, majd a frissített terveket 2014-ben tette közzé a Vanderbilt folyosó övezeti átsorolását célzó projekt részeként. Az SL Green 220 millió USA dollár összegű befektetést előirányzó projektje a Grand Central pályaudvar és környéke közterületeinek fejlesztését célozta. A One Vanderbilt terveit a városi tanács 2015 májusában ellenszavazat nélkül jóváhagyta, és a bontási munkálatok már a 2015-ös év végén elkezdődtek. A One Vanderbilt hivatalos alapkő-lefektetési ünnepségére 2016 októberében került sor. 2017-ben az SL Green létrehozott egy vegyes vállalkozást a Hines-szal és a National Pension Service of Korea nyugdíjalappal.

"Ez volt a legösszetettebb kihívás, amivel valaha is szembekerültünk: a megvalósítás során számtalan szabályzási, politikai, jogi és műszaki akadályt kellett legyőznünk. Voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, nem sikerül megoldani a problémákat, de mivel hittünk a város támogatásában és a projekt nagyszerűségében, kitartottunk, és végül siker koronázta erőfeszítéseinket" - mesélte Andrew Mathias, az SL Green Realty Corp. elnöke. (folyt.)



2020. szeptember 16., szerda 13:37

Az SL Green a Vanderbilt sugárút egyes számú épülete történelmet író megnyitását ünnepli (5. rész)
    New York, 2020. szeptember 16., szerda (Business Wire/OTS) -

    Food1st

A Food1st egy non-profit alapítvány, amelyet áprilisban hívott életre az SL Green Daniel Boulud séffel összefogva a New York City-ben fennálló, hosszan tartó, és az utóbbi 5 hónapban jelentős mértékben súlyosbodó élelmiszerhiány okozta problémák enyhítése céljából. A Food1st küldetése az élelmiszerekhez korlátozott hozzáféréssel rendelkező New York-iak és a készenléti szolgálatok dolgozói élelmezésének támogatása élelmiszerellátó szolgáltatókkal való együttműködés révén oly módon, hogy eközben elősegítse New York City ételszolgáltató ágazatának újjáélesztését egy olyan időszakban, amikor a dolgozóknak arra a legnagyobb szüksége van. A Food1st ez idáig több mint 3,0 millió USA dollárnyi adományt gyűjtött és mintegy 350 000 ingyenes étkezést biztosított a rászorulóknak.

A szalagátvágási ceremónia tiszteletére a One Vanderbilt építése során együttműködő partnerek 100 000 USA dollárt adományoztak a Food1st Alapítvány számára 15 000 ingyenes ételadag elkészítése és szétosztása céljára. Az ingyenes ételosztásra szeptember 14-én került sor. Az elkészített ételekből 2 000 adag a Bronx déli részén élő közösségekben került szétosztásra, ideértve a Lincoln Kórházban a járvány ellen az első vonalban küzdő dolgozóknak juttatott 1 000 adagot is.

"A Dél-Bronxban élő közösségem számára a minőségi, egészséges ételekhez való hozzáférés már régóta fennálló probléma, amelyet a COVID-járvány tovább súlyosbított" - magyarázta Rafael Salamanca Jr. Tanácstag. "Hálásak vagyunk a One Vanderbiltet felépítő, együttműködő partnereknek és a Food1st összes munkatársának a New York-iak iránti elkötelezettségükért, és azért, hogy példát mutattak abban, hogy összefogva erősebbek lehetünk."

A One Vanderbilt szalagátvágási ünnepsége napjának eseményeiről készült vágóképekért, fényképekért és videókért kérjük, kattintson ide. https://support.google.com/drive/answer/6283888?p=unsupported_browser&visit_id=637358525239577030-3075459773&rd=1

Amit az SL Greenről tudni kell…

A Manhattanban a legnagyobb iroda-bérbeadó cégnek számító SL Green Realty Corp. az S&P által az 500 legnagyobb vállalatról összeállított listán szereplő, teljesen integrált (szabályozott) ingatlanbefektetési alap (avagy REIT), amely elsősorban manhattani kereskedelmi ingatlanok megvásárlásával, kezelésével és értéknövelésével foglalkozik. 2020. június 30-i állapot szerint az SL Green 96 épületben rendelkezik tulajdonrésszel, amely összesen közel 4 millió négyzetméter terület tulajdonjogát jelenti. Ide tartoznak a manhattani épületekben összesen több mint 2,6 millió négyzetméternyi területre vonatkozó tulajdonjogok, valamint körülbelül 1 millió négyzetméterre vonatkozó adósságfedezeti jog és elsőbbségi részvénybefektetések.

Amit a Hines-ról tudni kell…

A Hines egy 1957-ben alapított, magánkézben lévő, globális ingatlanbefektető cég, amely 25 ország 225 városában szolgálja ki ügyfeleit. A Hines által kezelt eszközök értéke összesen 144,1 milliárd USA dollár, ideértve 75,5 milliárd USA dollár értékű eszközt, amelyek tekintetében a Hines befektetéskezelőként jár el, nem ingatlan eszközöket, valamint 68,6 milliárd USA dollár értékű eszközt, amelyek tekintetében a Hines harmadik félként ingatlanszintű szolgáltatásokat nyújt. A cég jelenleg 165 folyamatban lévő fejlesztési projekttel rendelkezik szerte a világon. Ez idáig a Hines összesen 1 426 ingatlant vásárolt meg, fejlesztett vagy alakított át, amelyek területe összesen közel 44 millió négyzetmétert tett ki. A cég jelenlegi ingatlan- és vagyonkezelési portfóliójában 576 ingatlan szerepel, amelyeknek területe összesen több mint 22,8 millió négyzetméter. A különféle kockázati osztályú és az összes ingatlantípust képviselő befektetések terén szerzett kiterjedt tapasztalatai és a fenntarthatóság iránti úttörő jellegű elkötelezettségének köszönhetően a Hines a világ legnagyobb és legnevesebb ingatlanbefektető szervezetének számít. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.hines.com. (folyt.)



2020. szeptember 16., szerda 13:38

Az SL Green a Vanderbilt sugárút egyes számú épülete történelmet író megnyitását ünnepli (6. rész)
    New York, 2020. szeptember 16., szerda (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény bizonyos olyan állításokat tartalmaz, amelyek az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act of 1955) rendelkezései alapján előremutató állításoknak minősülnek, és ezekre a fenti törvénynek a felelősség hárítására és a személyes adatok védelmére vonatkozó, ún. "biztonságos kikötő" ("safe harbor") rendelkezései alkalmazandók. Az ebben a sajtóközleményben szereplő összes olyan állítás (kivéve a tényadatokra vonatkozó állításokat), amely a várakozásaink, véleményünk vagy előrejelzéseink szerint a jövőben bekövetkező vagy esetlegesen bekövetkező tevékenységekre, eseményekre vagy fejleményekre vonatkozik, előremutató állításnak tekintendő. Az előremutató állítások nem tekintendők a vállalat jövőbeli teljesítményére vonatkozó garanciának, ezért e sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az állításokra. Az előremutató állításokat általában olyan szavak vagy kifejezések alapján azonosíthatók, mint például a "lehet", "fogunk", "kellene", "várakozásaink szerint", "előrejelzéseink szerint", "becsléseink szerint", "úgy hisszük", "szándékozunk", "prognosztizált", "folytatódik", illetve e szavak vagy kifejezések tagadó formája, valamint egyéb hasonló szavak vagy kifejezések alapján.
Az ebben a sajtóközleményben szereplő előremutató állítások esetében egy sor kockázati és bizonytalansági tényező érvényesül, melyek közül számos tényezőre nincsen befolyásunk, és e tényezők hatására tényleges eredményeink vagy teljesítményünk jelentős mértékben eltérhet a jelen sajtóközleményben szereplő előremutató állításokban általunk felvázolt vagy vélelmezett jövőbeli eredményeinktől vagy teljesítményünktől. A tényleges eredményeknek az előremutató állításokban felvázolt eredményektől való eltérését előidéző, üzleti tevékenységünkre ható tényezők és kockázatok az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) cégünk által benyújtott dokumentumokban kifejtésre kerültek. Ezek közé a kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak ezekre, a következők: az új koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos potenciális kockázatok és bizonytalansági tényezők.

SLG - GEN

Forrás: SL Green Realty Corp.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200914005672/en/

Kapcsolat:

Matt DiLiberto
Chief Financial Officer
212.594.2700

Forrás: SL Green Realty Corp.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.