2021. január 15., péntek 12:55

Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (1. rész)
    Budapest, 2021. január 15., péntek (OTS) - Early Bird kampánnyal indul a 2021-es szezon jegyértékesítése - Opera, musical, balett- és táncelőadások, hazai kedvencek és nemzetközi fellépők gazdagkínálatával invitálja a nyárba, a szabadba a Margitszigetre közönségét a színház. A régen várt élő közönség-művész találkozásra készíti fel a színház vezetése a város és az ország kedvelt játszóhelyét, a Margitszigeti Színházat. A Margitsziget Tündérkertjében ünnepelt pop sztárok, filmzenei, klasszikus és rendhagyó koncertek, opera-, musical- és balettbemutatók ünnepelt királyai és királynői várják az igazi találkozást.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210115_001.jpg

A Margitszigeti Színház rendhagyó módon kezdi meg jegyértékesítését 2021. január 18-án.
Az online jegyvásárlók számára a teátrum 24 órás idő- és kedvezménykapukat nyit meg a színház weboldalán. A gazdag és a folyamatosan bővülő kínálatból az ezen alkalomra véletlenszerűen kiválasztott egy vagy több előadásra, koncertre, produkcióra 20%-os kedvezménnyel vásárolhatnak színházjegyet az érdeklődők. A január 18-án induló játékos interaktív kampány előreláthatólag február 10-éig, de mindaddig tart, ameddig a margitszigeti szabadtéri nagyszínpad a 2021-es szezonra tervezett minden előadása a színház weboldalára, kínálatába fel nem kerül.

A Margitszigeti Színház májustól szeptemberig betöltött programnaptárában, az idén az eddigieknél is gazdagabb kínálattal találkozhatnak az érdeklődők. A színház vezetésének elsődleges szempontja, hogy biztonságos szabadtéri körülmények között a kőszínházi szezonban elmaradt egyes előadások bemutatására helyet adjon a társulatoknak. Így a margitszigeti nagyszínpad szabadtéri bemutatójaként láthatja a közönség a Puskás, a Kabaré, a Mozart! és a Tesla musicaleket és előkészítés alatt áll az Operettszínház bemutatója, a Hegedűs a háztetőn.

A színes, könnyűzenei koncerteken népszerű előadók és zenekarok kínálatából válogathat a közönség. Többek között fellép az R-GO, Caramel, Tóth Vera, Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Stanley Jordan, Zagar,a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár, Lotfi Begi és zenei partnere a Heureka Pop Orchestra, valamint  a Margitszigeten debütál az új Csókkirály show, Szente Vajk rendezésében.

A műfaji sokszínűséget felvonultató szezonban a nagy érdeklődésre számot tartó klasszikus, évfordulós szerzőket: Verdit, Mozartot és Bartókot is kiválóságok tolmácsolásában ünnepelhetjük. Az operarendezés "Tarantinója", a katalán Calixto Bieito rendez, Escamillo a Carmen operabemutatón Bretz Gábor, a Verdi Gálán pedig Arturo Chacón Cruz és Maria Grazia Schiavo lép fel a főszerepekben. A Nemzeti Filharmonikusok koncertjét Kesselyák Gergely vezeti, ahol Lucas&Arthur Jussen virtuóz kétzongorás produkcióval, Mozart Esz-dúr versenyművével lép a magyar közönség elé, első alkalommal. Szintén Mozart, a zseni vonzásában születik meg - a Milos Forman Amadeus, nagy Mozart film ihlette - Mozart 230 Filmzene koncert, ahol Hámori Máté dirigálja az Óbudai Danubia Zenekart.

A tánc és balett kedvelői is csemegézhetnek az algír származású koreográfus, Hervé Koubi új bemutatója és az orosz tánczseni, Szergej Polunyin "Raszputyin" előadásából. A nemzeti összetartozás napján a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című táncelőadása adja a keretét egy emlékestnek, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre közreműködésével. Augusztus 20. a Bánk bán napja a Margitszigeten.

A fent említett nagyszínpadi előadások mellett, számos kísérőprogram, a Víztoronyban rendezett kiállítások, a koraesti térzenei koncertek, a reneszánsz délelőttök, az interaktív meseszínpad, az irodalmi séták és a színház kikötőjébe érkező színházi hajójáratok adnak további lehetőséget az igényes kikapcsolódásra.

A Margitszigeten valódi élményt, kikapcsolódást és feltöltődést kíván nyújtani a 2021-es színházi nyár, hogy kipihenhessük és magunk mögött hagyhassuk a nehéz hónapokat.  

A Margitszigeti Szabadtéri Színház célja a közönség és a művészet találkozásához megteremteni a lehetőséget. A jelenleg kiszámíthatatlan helyzetben felkészülni és helyet adni a partner színházaknak, társulatoknak és együtteseknek. A májusi szezonnyitás és a szeptemberi zárás azon koncepció által született, miszerint térben és időben kitágított szezonban minél több alkalom adódjon a művész és a közönség élő találkozására.

Erős az igény és a remény a nyári színház, a szabadtéri aktivitások irányába - az élő találkozások lehetőségének kialakítására - az előadóművészet irányából, a színházak és koncerttermek, előadóhelyek, a művészek és alkotók, szerzők felől. (folyt.)



2021. január 15., péntek 12:55

Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (2. rész)
    Budapest, 2021. január 15., péntek (OTS) -

    A színház közel öt hónapos szezonterve a művészeti és előadói tevékenységben dolgozók munkalehetőségét is szem előtt tartva készült, átérezve a járványhelyzet okozta megpróbáltatások következményeivel terhelt családok pénzügyi helyzetét is. Ennek mentén született meg a szándék, a jegyértékesítéssel egyidőben kezdődő 20%-os Early Bird játékos kampány indítására, mely a dinamikus interaktivitás alkalmazása a nyitott kommunikációra.

"Amennyire a körülmények engedik, érzékenyen reagálva a helyzetre, szeretnénk megtartani a közönség kedvét és lehetőségét a színházba járásra, a most elindított Early Bird kedvezményekkel adva lehetőséget a közönségnek a jegyvásárlásra." - nyilatkozta a témában Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezetője és művészei vezetője, "Hiszen az előző években 90%-os látogatottsággal játszottunk a Margitszigeten" - tette hozzá büszkén az ügyvezető. "A repertoár műfaji nyitásával, a fellépő hazai és külföldi művészek, együttesek széles és gazdag választékával kívánjuk segíteni az élő színházi találkozásokat, alkalmat adva a lelki és mentális feltöltődésre. Mi más helyszín lehetne erre alkalmasabb, mint a gyönyörű és dús zöld természetbe simuló szabadtéri színház, a Margitsziget tündérkertjében."

Vitathatatlan az igény mindkét oldalról! A közönség és a művészek együtt várják a nagy találkozást, a színházban, a szabadban, a Mindenki színházában, a Margitszigeten.

Margitszigeti Színház műsornaptára és további információk: https://margitszigetiszinhaz.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/margitszigetiszinhaz
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.