2021. augusztus 12., csütörtök 13:50

Paralimpiai Láng-díjat kapott Gattyán György üzletember
    Budapest, 2021. augusztus 12., csütörtök (OTS) - A Teqball társalapítója bízik abban, hogy a magyar parateqball ott lehet a következő paralimpián!

    
A parasportért végzett kiemelkedő munkájáért "Paralimpiai Láng-díjat" kapott Gattyán György. A Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa az elismerést Szabó Lászlótól, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökétől, illetve Kulcsár Krisztiántól, a MOB elnökétől vehette át a magyar paralimpiai csapat eskütételén.

A Nemzetközi Teqball Szövetség, a FITEQ tavasszal jelentette be, hogy a teqsportok mellett már parateqballban is hazai és nemzetközi versenyeket hirdet. A parateqballt mankóval, de akár protézissel élő mozgássérült sportolók is kipróbálhatják, hiszen az alapítók külön szabályrendszert dolgoztak ki számukra. Ebben a parasportban az szintén újításnak számít, hogy a játék lehetővé tesz olyan páros mérkőzéseket, ahol páronként egy ép és egy parasportoló játszik.

A FITEQ alapítói (Borsányi Gábor, Huszár Viktor, Gattyán György) bíznak abban, hogy valamelyik teqsporttal egyidőben a parateqball is hamarosan ott lehet a paralimpián.
"A parateqballal megnyílt a lehetőség arra, hogy egy magyar parasportág bekerüljön a paralimpia programjára" - mondta az üzletember, aki addig arra buzdít mindenkit, hogy szurkoljon a magyar paralimpiai csapatnak!
"Mivel a Teqball már több, mint 110 nemzeti szövetséggel rendelkezik, így biztosra vehető, hogy a magyar parasportág hamarosan ugyanennyi országban jelen lesz" - tette hozzá az üzletember.

A FITEQ büszke arra, hogy az új sportágat és annak szabályrendszerét a cégnél dolgozó parasportolókkal közösen hozták létre, alakították ki.

A parateqballt bemutató videó itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=kmCDd7goWtE
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.