2021. október 15., péntek 14:01

Két új üzemet adott át az Egis Körmenden
    Budapest, 2021. október 15., péntek (OTS) - Egyszerre kettő, állami támogatással megvalósult technológiaintenzív fejlesztés zárult az Egis Gyógyszergyár Zrt. körmendi telephelyén. A beruházásokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter avatta fel október 15-én a vállalat vezérigazgatójával, dr. Hodász Istvánnal. Az új csomagolóüzem mellett egy speciális tudás- és technológiaigényű, jellemzően onkológiai gyógyszerek gyártására alkalmas üzemet is létrehozott az Egis, mely ezáltal az onkológiai készítmények területén a fejlesztéstől a hatóanyaggyártáson át a késztermékgyártásig valamennyi gyógyszeripari értékteremtő folyamatot képes vállalaton belül megvalósítani.

    A 2018 tavaszán megkezdett projekt összesen mintegy hétmilliárd forintból valósult meg, és egy egyedi kormánydöntés (EKD/TECH-2018/5) keretében megítélt, több mint egymilliárd forint értékű támogatásban részesült. A beruházáscsomag egyik elemeként az Egis teljessé tette az onkológiai termékfejlesztési és gyártási infrastruktúráját. Az újonnan létrehozott - speciális gyártási körülményeket igénylő gyógyszerek előállítására szolgáló - késztermékgyártó üzembe a legkorszerűbb technológiai innovációkat lehetővé tevő berendezéseket telepített a vállalat.

"Az új beruházásunkkal az onkológiai készítmények fejlesztésének és gyártásának immár az összes lépése megvalósítható az Egisben, ezáltal minden folyamatában ellenőrzött, megbízható, hazai fejlesztésű és gyártású, korszerű generikus készítményekkel tudunk hozzájárulni az onkológiai betegek gyógyításához" - mondta dr. Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója.

A most átadott beruházáscsomag másik elemeként egy új csomagolóüzemet alakított ki az Egis. A körmendi telephely végzi a társaság csomagolási feladatainak több mint a felét, a régi csomagolóüzem teljes kihasználtsággal működött, bővítésére nem volt lehetőség. A 2018 elején megvásárolt, a gyáregységgel szomszédos ingatlanon létesített új csomagolóüzem a későbbiekben tovább bővíthető, képes rugalmasan kielégíteni a növekvő piaci igényeket.

A létesítmény a nemzetközi minőségbiztosítási követelményeknek (GMP), illetve a számítógépesített rendszerek validálására és az elektronikus adatok kezelésére vonatkozó előírásoknak egyaránt megfelel, valamint a késztermékek ideiglenes tárolására, továbbá a gyártási folyamatokat kiegészítő, a gyógyszerek eredetiségét igazoló szerializációs tevékenységre is alkalmas.

Budapest, 2021. október 15.

További információ:

     Bordás Veronika
     szenior kommunikációs szakértő
     PR és külső kommunikációs főosztály
     Egis Gyógyszergyár Zrt.
     +36-20-433-4157
     E-mail: bordas.veronika@egis.hu
     https://hu.egis.health/



Egis Gyógyszergyár Zrt.
Magyarország, Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalataként tevékenységünk a gyógyszeripar összes értékteremtő folyamatát átfogja a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermék-gyártáson át az értékesítésig.
Az Egis a Servier Csoport (franciaországi székhelyű, nonprofit alapítvány által irányított nemzetközi gyógyszeripari vállalat) tagja.
A hatóanyag-, tabletta- és injekciógyártástól a galenikus készítményekig terjedő termékskálánk készítményei összesen 60 országban érhetők el saját leányvállalatokon és képviseleteken, valamint partnereinken keresztül.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.