2022. április 20., szerda 11:50

Drágulhatnak idén a karácsonyi termékek. - Hiánycikk lehet a karácsonyfadísz is
    Budapest, 2022. április 20., szerda (OTS) - Az alapanyagok és szállítási költségek növekedése miatt 15-20 százalék közötti mértékben emelkedhet idén a karácsonyi termékek, köztük a karácsonyi dekorációk és karácsonyfadíszek árai - írta közleményben Parti István, a Deconline.hu dekorációs webáruház ügyvezetője.

    Hatalmasat nőttek a szezonális termékek árai. A tavaly karácsonykor érzékelt átlagos 20 százalékos drágulást követően, idén is áremelkedésekre kell számítani. Ráadásul egyes kézzel készített karácsonyfadíszek hiánycikkek lehetnek a piacon az orosz-ukrán háború miatt.

A drágulásnak alapvetően több oka is van. A COVID-19 járvány okozta konténerhiány miatt kialakult szállítási nehézségeket tovább tetőzi az üzemanyag drágulása és a nyersanyagok pl. a műanyag, mikrochip, nyomtatott áramkörök és a vas világpiaci árának emelkedése. A karácsonyi dekorációk, fényfüzérek és egyéb dísztárgyak gyártása során pedig ezeket az alapanyagokat használjak a gyártók. Parti István szerint mindez hozzájárul ahhoz, hogy idén is jelentős - akár kétszámjegyű - drágulás legyen karácsonykor a karácsonyi dekorációk esetében.

https://deconline.hu/ketszamjegyu-dragulas-varhato-iden-a-karacsonyi-dekoraciok-teren

https://deconline.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.