2022. április 20., szerda 15:22

A felújított Aranybulla emlékmű megkoszorúzásával megkezdődött az Aranybulla 800. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozat
    Székesfehérvár, 2022. április 20., szerda (OTS) - Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója megkoszorúzta az 1972-ben felavatott, az Árpád-ház Program keretében felújított mészkőből készült, a II. András által 1222-ben kiadott nemzeti kiváltságokat rögzítő, a magyar alkotmány alapját jelentő szabadságlevél emlékművét.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220420_001.jpg

Ezzel kezdetét vette az Aranybulla kibocsátásának 800. évfordulójának rendezvénysorozata.

A koszorúzást követően Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a Magyarságkutató Intézet közös szervezésében tudományos konferencia kezdődött Székesfehérvár egyik legpatinásabb középkori műemlék épületében, a Hiemer-házban.
Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere fővédnöksége alatt zajló konferencián az Árpád-kor neves kutatói (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Magyarságkutató Intézet) tartanak tudományos előadásokat.
Az előadások után az előadók megtekintik a Székesfehérváron látható Királyok és Szentek - Az Árpádok kora című kiállítást.

Az emlékkonferencia tudományos előadásai hamarosan elérhetővé válnak a Magyarságkutató Intézet közösségi oldalain.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.