2022. április 22., péntek 10:00

Közoktatási központ öregdiák segítséggel
    Orosháza, 2022. április 22., péntek (OTS) - Orosháza Város Önkormányzata 2013-ban pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program, A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban című felhívásra. Ennek a programnak köszönhetően a régióban több középiskolában is megvalósult egy természettudományos oktatási központ, de az Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban létesítendőt elutasították.

    A gimnázium igazgatójának hívó szavára Kaáli Géza professzor az iskola öregdiákja és mecénása adomány formájában biztosította a forrást, hogy az eredetileg pályázottnál még nagyobb területen, lényegesen modernebb és kibővített eszközparkkal rendelkező létesítményt lehessen létrehozni. Az építkezés és a beszerzések lebonyolítása - közbeszerzési korlátok nélkül - mindössze hat hónapig tartott, és 2022. április 23-án ünnepélyes keretek adják át az ország legjobban felszerelt középiskolai oktatási központját, amely az adományozó nevét viseli: Kaáli Természettudományos Tehetséggondozó Labor.

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium a Szegedi Tudományegyetem rezidensiskolája, amely a Tehetség-HÍD program keretében biztosítja a jól felkészített, tehetséges hallgatók továbbtanulását. Ennek az együttműködésnek alappillére a most átadott létesítmény.

"Jóleső érzés látni, hogy a jövő nemzedéke iránti elkötelezettség milyen mérhetetlen energiát és kreativitást szabadított fel a gimnázium tanári karában." - nyilatkozta Kaáli professzor.

Öregdiák Baráti Kör
Vinculum Közhasznú Egyesület

Dr. Blahó János
Elnök
30 211 0478
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.