2022. április 26., kedd 09:05

Kaáli Autó-Motor Múzeum sajtóközlemény - Professzorból autógyűjtő: egy életút betűkből és képekből
    Budapest, 2022. április 26., kedd (OTS) - Az idén április elején megjelent Kaáli Nagy Géza István professzor és Árpási Zoltán új könyvéből nem csak a világhírű - Albert Einstein College of Medicine - klinikai professzora és az optikális trokár feltalálója, valamint a Kaáli Intézet alapítójaként ismert szülész-nőgyógyász szakmai életútja rajzolódik ki az olvasó számára, hanem a fiatal és kalandvágyó orvosé is, aki annak idején egy lopott útlevéllel és több országon keresztül indult el a világba szerencsét próbálni.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220426_001.jpg

Kaáli Nagy Géza azonban az Egyesült Államokban eltöltött évtizedek alatt is megmaradt lokálpatriótának és mind a mai napig számtalan módon támogatja szűkebb pátriáját. Egykori gimnáziumának legfőbb mecénása. Alapítványai szegedi orvostanhallgatóknak és szülész-nőgyógyász szakorvosoknak biztosítottak ösztöndíjakat az Egyesült Államokban.

A Kaáli Intézetet 1992-ben megalapító orvos segítségével több, mint 30 000 gyermek jöhetett a világra, ám élettörténetét nem csak a kemény munka, hanem sokszor a lemondás és a rendszerváltás utáni viharos események is formálták. Az olvasó egy élet által írt forgatókönyvet tart a kezében, melynek végén ott áll az a múzeum és az a gyűjtemény, amelyre minden fiú vágyott gyerekként: a Kaáli Autó-Motor Múzeum.

Az a hosszú út, amely elvezetett idáig, az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumtól a temérdek díjon és kitüntetésen át itt van leírva, sokszor sokkal őszintébben, mint azt gondolnánk, megfűszerezve temérdek gyönyörű gép, hajó, autó és motor történetével, melyek életútjához kapcsolódnak és melyek mindegyike megtalálható a közönség számára is látogatható magángyűjteményében.

Az A4-es formátumú, keményborítós és igényes kötet elérhető a múzeum honlapján illetve webshopján (https://automotormuzeum.hu/) keresztül is. Mindenkinek remek szórakozást biztosít, aki ráunt már Hollywood mesefilmjeire. Ez itt a valóság, kendőzetlenül és legfőképpen: benzingőzösen.

KAÁLI - A lombikbébiktől az autó-motor múzeumig. Egy könyv, amelyet nem lehet letenni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.