2022. április 28., csütörtök 13:35

Elérhető a KOPÓ applikáció - mesterséges intelligencia a természetjárásban
    Budapest, 2022. április 28., csütörtök (OTS) - Természetjárókat, illetve a hazai vadonélő állatvilágot kedvelőket céloz meg egy új, hazai fejlesztésű, ingyenes applikáció, a KOPÓ.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220428_002.jpg

     A KOPÓ alkalmazás elsődleges funkciója, hogy a természetet járva segítsen beazonosítani a megtalált állatnyomokat. A lábnyomok beazonosítását egy mesterséges intelligencia (AI) alapú megoldás segíti, de a felhasználók egy hagyományos kérdéssor megválaszolásával manuálisan is be tudják azonosítani a lábnyomokat. A KOPÓ applikáció a Magyarországon előforduló 30 leggyakoribb emlős lábnyomát képes felismerni. Kirándulás közben ritkán találkozunk vadon élő emlősökkel, kerülik az embert, amire minden okuk meg is van. A nyomaik viszont árulkodnak! Aki csak ismerkedni szeretne a hazai állatvilággal, az applikáció ebben is segítségére lesz.

     Az alkalmazás már elérhető a Google Play és App Store webáruházakban, illetve érdemes felkeresni a kopoapp.hu weboldalt is. Az applikáció teljesen ingyenes és a felhasználói közösségtől lesz egyre okosabb. Minél többen használják és küldik be a talált nyomokat, annál okosabb lesz napról napra, vagyis annál nagyobb pontossággal lesz képes felismerni a talált nyomokat. Sőt, a beküldött nyomok térképen is megtekinthetők, így a nyomkeresők egymást is segíthetik. Az alkalmazás fejlesztői a jövőben jutalmazni is fogják a legügyesebb nyomkeresőket.

     Az applikáció mögött a természetfilmjeiről ismert Filmdzsungel Kft. áll, mely több mint 50 alkotással ajándékozta meg a közönséget az utóbbi években. Az alkalmazás fejlesztése a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) finanszírozásában valósult meg és zárul le április 30-án.

További kérdésekkel keressék a Filmdzsungel Kft. ügyvezetőjét:
Tóth Zsolt Marcell - tzsm@filmdzsungel.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.