2022. június 13., hétfő 12:11

A Magyar Országos Horgász Szövetség - Öt magyar érem a szegedi horgász világbajnokságokon!
    Budapest, 2022. június 13., hétfő (OTS) - Szegeden, a Maty-éren került megrendezésre és vasárnap az ünnepélyes díjkiosztóval ért véget a MOHOSZ által megrendezett összevont világverseny, a XIV. Veterán, a IV. Masters és a XXIII. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. A 24 nemzet 46 csapatával megrendezett - eddigi legnagyobb mezőnyt felvonultató - eseményen a nemzeti válogatott tagjai igen sikeresen szerepelve összesen öt érmet szereztek, tovább erősítve a magyar horgászsport pozícióit.

    
A veterán világbajnokságon a 27 pontot szerző Olaszország mögött ezüstérmes a magyar csapat 33 ponttal, míg Anglia 35 ponttal bronzérmes lett. A csapat tagjai: Timár Szabolcs kapitány, Horváth László másodkapitány, Czakó János, Jónás György, Szénási Béla, Timár Gábor, Varga József versenyzők; Demeter Attila, Vörösházi György, Gyurkovics Gyula, Timár Dóra, Csöregi Balázs, Pausits Imre segítők. Ugyanitt az egyéni versenyben az olasz Rodolfo Frigieri lett a világbajnok, Timár Gábor ezüstérmes, Didier Montaroup (Franciaország) pedig bronzérmes. Mindhárom versenyző 4 pontot ért el, közöttük a fogott hal mennyisége döntött.

A mozgáskorlátozott világbajnokságon az élen 20 ponttal Horvátország végzett, második Olaszország 33,5 ponttal, a magyar csapat bronzérmes 38,5 ponttal. Nemzeti válogatottunk összetétele: Horváth Gyula Gábor kapitány, Galambos Sándor másodkapitány, Botos István, Csala Tibor, Gurisatti Gyula, Jámbor János, Jéger Szabolcs versenyzők; Szász Attila, Halász Szilveszter, Nagy Róbert, Jámbor Dávid, Szűcs Tamás, Forgács Gábor, Varga Tamás segítők. A kategória egyéni versenyét Zlatko Poparič (Horvátország) 2 ponttal nyerte, a második Mensur Rosič (Horvátország) 3 pontot szerezve, Csala Tibor bronzérmes lett 4,5 pontos eredményével, Gurisatti Gyula a dobogóról kevéssel lemaradva 5 ponttal az ötödik helyen végzett.

A masters világbajnokságon nemzeti válogatottunk a hetedik helyen végzett, itt Bulgária szerezte meg a világbajnoki címet. Itt is született egy szép magyar eredmény, a bajnok Ratko Ristič (Szerbia, 3 pont), a második Rumen Vidov (Bulgária, 5 pont) után Erdei Attila Csaba bronzérmes (5 pont). A magyar csapat: Timár Dániel kapitány, Baruta Richárd másodkapitány, Ambrus Tibor, Erdei Attila Csaba, Faragó Róbert, Heimann József, Papp József versenyzők; Faragó Róbertné, Tóth Szilvia, Csató Anita, Papp-Kósa Gabriella, Borda Zsolt, Fodor István segítők.

A záró rendezvényen prof. Ugo Claudio Matteoli, a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (CIPS) elnöke ismét rendkívül sikeresnek minősítette a jó hangulatú, sportszerű világrendezvényt, egyben megköszönve a szervezők munkáját is. A MOHOSZ ezúton is szintén megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek, valamint Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának a támogatását, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége és a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ szíves vendéglátását, továbbá a verseny lebonyolításában, a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi sportszervező, versenybíró, munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk a sikeres szerepléshez!


     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2022. június 12.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.