2022. június 22., szerda 09:50

A Károli Gáspár Református Egyetem sajtóközleménye - Együttműködési megállapodás az egyetemi sportélet fejlesztéséről
    Budapest, 2022. június 22., szerda (OTS) - A Károli Gáspár Református Egyetem együttműködési megállapodást ír alá a Sportegyesületek Országos Szövetségével, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, a Budapesti Vasutas Sport Club - Zugló Közhasznú Egyesülettel, a Ferencvárosi Torna Clubbal, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapesttel, az Újpesti Torna Egylettel és a Vasas Sport Clubbal a Károli-egyetem sportéletének fejlesztése érdekében.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220622_001.jpg

Prof. Dr. Trócsányi László rektori programjának hangsúlyos pontja, hogy kiemelt prioritásként kezelje a hallgatók sportolási lehetőségeinek és körülményeinek fejlesztését. A tavasszal indult sportfejlesztési egyeztetések értelmében az egyetem rövid-, közép- és hosszú távú sportfejlesztéseket kíván megvalósítani annak érdekében, hogy az intézmény meglévő sporteredményeinek tükrében továbbfejlessze és megteremtse azokat a XXI. századhoz méltó feltételeket, melyekkel biztosítja az intézmény hallgatói részére a szabadidős, illetőleg versenyszerű sportolási lehetőségeket, a sportágválasztás sokszínűségét kínálva számukra.

A Károli-egyetem elkötelezett sportolóinak karriertámogatásában is: egyéni, kedvezményes tanulmányi renddel teszi lehetővé, hogy hallgatóinak tanulmányai összhangban legyenek a sportkarrierrel.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége, valamint a 6 legnagyobb fővárosi sportklub fontosnak tartja és értékeli a Károli Gáspár Református Egyetem elkötelezettségét egy magas színvonalú egyetemi sportélet létrehozása érdekében és saját eszközeikkel elő kívánják segíteni, hogy az intézmény sportélete a magyarországi egyetemek között az élmezőnybe kerüljön.

Az egyetem sportstratégiájának tervezésénél, jövőbeni feladatként kapott helyet a Károli SC Egyesület létrehozása is, mely az egyetem jelenleg még széttagolt sporttevékenységét a sportegyesület keretein belül egységes formában összehangolva valósulna meg. Az egyetem a 2022/2023. tanévtől kezdve bevezeti a kötelező testnevelés oktatását is. Az intézmény a saját sportegyesület létrehozásával, illetve a fővárosi sportegyesületekkel való együttműködés eredményeként pedig számos további sportágban való sportolási lehetőséget is kíván kínálni hallgatóinak a jövőben.

A Károli Gáspár Református Egyetemen a Sportbarát egyetem megvalósításához szükséges személyi és tárgyi feltételek csak korlátozottan állnak rendelkezésre, ezért sportstratégiája megvalósítása érdekében a nevezett sportszakmai szervezetekkel aláírásra kerülő, stratégiai megállapodás történelmi jelentőségű, jövőbe mutató, példaértékű együttműködés lehetőségét nyitja meg a Felek számára. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására a június 27-én esedékes sajtótájékoztató keretében kerül sor.

A sajtótájékoztató meghívója itt olvasható. -  http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220622_001.jpg


     Közkapcsolati és Kommunikációs Főigazgatóság
     1088 Budapest, Reviczky u. 6.
     www.kre.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.