2022. július 6., szerda 08:00

Mi a teendő jogosulatlan úthasználat esetén?
    Budapest, 2022. július 6., szerda (OTS) - Nyáron sokan indulnak útnak belföldön vagy külföldi úticéllal, gyakorta az év többi részében kevésbé járt útvonalakon is. Az https://e-autopalyamatrica.hu/ portál összegyűjtötte a tipikus felhasználói tévesztéseket, hogy az autósok ezáltal minél könnyebben elkerülhessék őket, illetve azt, hogy pontosan mi a teendő, ha már megtörtént a baj és kiszabták a büntetést.

    A megszokott napi rutin elhagyásával nő a hibázás lehetősége, így a matricavásárlás során is becsúszhat néhány olyan hiba, amelyek később bírsághoz vagy egyébként elkerülhető ügyintézéshez vezetnek. Ennek ellenére bizonyos esetekben akár ügyintézési díj fizetése nélkül is van lehetőség a hiba korrigálására!

Az egyszerűbb esetekhez tartozik a téves díjkategória, felségjel vagy rendszám módosítása, ilyenkor egy csekély összegű illeték megfizetésével letudhatjuk a procedúrát. Érdemes tehát vásárlás előtt jól megnézni, hogy megfelelően adtuk-e meg az adatokat, mert bár a bírságot igen, az ügyintézést ilyenkor sem ússzuk meg. Amennyiben mégis megbüntettek és a fenti módokon nem orvosolhatjuk a problémát, éves országos matrica vásárlásával töröltethetjük a büntetést vagy többszörös jogosulatlan úthasználat esetén élhetünk a pótdíjmaximalizás intézményével.

A részletes összefoglaló a https://e-autopalyamatrica.hu/hirek/mi-a-teendo-buntetes-eseten címen olvasható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.