2022. július 8., péntek 09:35

Új, modern és energiahatékony bölcsődeépülettel gazdagodik Kőbánya
    Budapest, 2022. július 8., péntek (OTS) - Megújuló energiával és energiahatékony megoldásokkal működő bölcsőde fejlesztése veszi kezdetét a napokban a kőbányai Gergely utcában Magyarország Kormánya támogatásával. Az Európai Uniós forrásból elnyert, vissza nem térítendő mintegy 600 millió forintból a Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény egy új bölcsődeépülettel bővül. A munkálatok várható befejezése 2024 nyara.

    A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola (BPG) régen dédelgetett álma válik valóra azzal, hogy az elnyert támogatásból (RRF-1.1.2-21-2022-00069) portfólióját a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés biztosításával teljessé teheti. A BPG edukációs ernyőbrandje alatt egy 40 férőhelyes, 3 csoportszobás, újépítésű, akadálymentesített, energiahatékony bölcsőde fejlesztése valósul meg.

A létrejövő új intézmény, hozzájárul a szülők - elsősorban a nők - foglakoztatási esélyeinek növeléséhez, segíti az anyák munkaerőpiacra történő visszatérését, támogatja az ideális családtervezést, továbbá a korai nevelés feltételeinek bővítése és javítása által magas minőségű napközbeni ellátást biztosít.

A bölcsőde épülete a már meglévő óvodához egy ún. nyaktaggal fog kapcsolódni úgy, hogy a helyiségek nagyobb része az új épületszárnyban kerül kialakításra (pl. a tálalókonyha), ám néhány funkció az óvodában található helyiségekbe integrálódik közös használattal (akadálymentes mosdó, mosoda, zuhanyzó). A fedett terasz és a játszókert a csoportszobákhoz kapcsolódik majd.

Az épület kivitelezése során a beruházó a fejlesztések zöld átállása és hosszútávú fenntarthatósága érdekében energiahatékony megoldásokat fog alkalmazni (hőszivattyú, napelem, homlokzati hőszigetelés, illetve a parkolóban elektromos autótöltő), így a megújuló energia hasznosításával az Európai Uniós klímacélok teljesítéséhez is hozzájárul.

Az újonnan létrehozott bölcsődével Kőbánya és a környező kerületek kisgyermekei számára modern, biztonságos és a kiegyensúlyozott és harmonikus személyiségfejlődést támogató bölcsődei ellátóhely jön létre.

A projektről bővebb információt a bpg.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Takács Kinga projektmenedzser (telefonszám: +36 30 869-7933, e-mail cím: ktakacs@bpg.hu)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.