2022. augusztus 10., szerda 12:34

A The Nature Conservancy és globális partnerei a Mary Kay Inc. támogatásával szekcióülést tartottak az ENSZ Óceán konferenciáján a védett tengeri területek állapotának javításáról (1. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 10., szerda (Business Wire/OTS) - Az óceánok területének kevesebb mint 3%-a kap hatékony védelmet. Ezért az érdekcsoportok képviselői a globális erőfeszítések fokozását szorgalmazzák annak érdekében, hogy óceánjaink területének legalább 30%-a élvezhessen megfelelő védelmet, és az új intézkedések a túlságosan nagy területek védelembe való bevonása helyett a jelenlegi védett területek kezelésének javítását szolgálják. - Az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2022. évi Óceán konferenciája (United Nations Ocean Conference 2022) június 27-e és július 1-je közt került megrendezésre Lisszabonban, Portugáliában. A rendezvényre több mint 5000 résztvevő érkezett, köztük a világ vezető vállalkozói, ifjúsági vezetői, influenszerei és tudósai. A konferencia célja ezeknek az érdekcsoportoknak a támogatása volt abban, hogy tudományos alapokon nyugvó újításokat és megoldásokat találjanak az óceánokat sújtó, az éghajlatváltozás, a túlhalászás, az élőhelyek károsodása és a szennyezés okozta, többdimenziós válság kezelésére.

    Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220809005180/en/

A The Nature Conservancy (TNC) a Mary Kay Inc. támogatásával rendezvényt szervezett az Egyesült Nemzetek Szervezetének Környezetvédelmi Programjával (United Nations Environment Programme [UNEP]), Ecuador kormányával, a Jocotoco Alapítvánnyal (Jocotoco Foundation), a Charles Darwin Alapítvány a Galapagos szigetekért (Charles Darwin Foundation for the Galapagos Islands) elnevezésű szervezettel, a Re:wild nevet viselő szervezettel és a Tengervédelmi Intézettel (Marine Conservation Institute) együttműködésben.

A rendezvény, melynek moderátorai a TNC az UNEP voltak, rámutatott arra, hogy kulcsfontosságú feladat a védett tengeri területek (Marine Protected Areas [MPA-k]) minőségének javítása, és ennek érdekében hatékonyabbá kell tenni az irányítást és a kezelést, ki kell használni az éghajlati rugalmasságot és erősíteni kell azt a jelentős szerepet, amelyet a közösségek, a nem kormányzati szervezetek (NGO-k), a kormányok, a jótékonysági szervezetek, a magánszektor és a szektorokon átívelő együttműködések játszanak az MPA-k támogatásában.

A rendezvény a konferencia egyik kiemelkedő eseménye volt, mivel világossá tette, hogy javítani kell a meglévő területek kezelését, mielőtt újabb védett területek létrehozására összpontosítanánk az erőfeszítéseinket. Mivel jelenleg az MPA-knak kevesebb mint 3%-a esetében jelenthető ki, hogy hatékony kezelés alatt állnak, ezeknek a védelmi intézkedéseknek a hatásossága alapvetően fontos ahhoz, hogy kiaknázható legyen mind a területek védelmét, mind a területekhez közel élők megélhetését szolgáló hasznosságuk.

Dr. Lizzie Mcleod, a TNC képviselője megjegyezte: "A hatékony kezelés alapvető ahhoz, hogy teljesítsük a 30x30 kötelezettségvállalást - azaz sikeres legyen a világ óceánjai 30 százaléka védelmének 2030-ra való elérését célul kitűző kampány. A Mary Kay, a TNC, az UNEP és más partnerek támogatásával olyan eszközöket dolgozunk ki az óceáni területek kezelését végzők számára, amelyek javítják a kezelés hatékonyságát, támogatják a fenntartható finanszírozást és iránymutatást biztosítanak az óceáni élőhelyek helyreállításához. Az innováció, az új technológiák és a globális legjobb gyakorlatok kiaknázásával az óceáni területeket kezelők sikeresebben nézhetnek szembe az óceánjainkat fenyegető veszélyekkel."

"Az MPA-k kulcsfontosságúak az óceánok egészsége és fenntartható fejlesztése szempontjából. A támogatás különféle fajtái nélkül azonban nem mindig hatékonyak. Az MPA-k jobb tervezését és kezelését, az ismeretek megosztását és az együttműködést lehetővé tevő döntéstámogató eszközökre van szükség, amelyek biztosítják az óceánok kezelésében érdekelt csoportok számára a szükséges támogatást ahhoz, hogy jobb védelmet nyújthassanak az óceánok számára" - fejtette ki Ole Vestergaard, az UNEP környezetvédelmi politikák megvalósításáért felelős divíziója (Division for Environmental Policy Implementation) Tengeri, parti és édesvízi ökoszisztémák egységének (Marine, Coastal & Freshwater Ecosystems Branch) programfelelőse.

"A Mary Kay alapítója, Mary Kay Ash hitt abban, hogy a világon háromféle ember létezik: azok, akik cselekednek a haladásért, azok, akik csak szemlélik a dolgokat és azok, akik nem is értik, hogy mi történik" - mondta Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője. "Megtiszteltetés számunkra, hogy összefoghatunk az első csoportba tartozó emberekkel azoknak az eszközöknek a kifejlesztése, illetve erőforrásoknak a biztosítása érdekében, amelyek óceánjainknak a jövő generációk számára való megőrzéséhez szükségesek."

Ha meg akarjuk védeni és helyre akarjuk állítani az óceáni és parti ökoszisztémákat, élettel telivé szeretnénk tenni az óceánokat, biztosítani kívánjuk jelenlegi megélhetésünket és az emberiség jövőjét, akkor javítanunk kell a védett tengeri területek kezelésének hatékonyságát, hogy azok elérhessék környezetvédelmi és fenntarthatósági céljaikat, és hogy ezzel párhuzamosan felgyorsíthassuk az MPA-k kiterjesztését. (folyt.)2022. augusztus 10., szerda 12:34

A The Nature Conservancy és globális partnerei a Mary Kay Inc. támogatásával szekcióülést tartottak az ENSZ Óceán konferenciáján a védett tengeri területek állapotának javításáról (2. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 10., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a The Nature Conservancy-ról (TNC) tudni kell…

A The Nature Conservancy globális természetvédelmi szervezet, amelynek küldetése a minden életnek otthont adó földek és vizek megóvása. Tudományos eszközöket felhasználva innovatív, pragmatikus megoldásokat dolgozunk ki a világ legnagyobb kihívásainak leküzdésére annak érdekében, hogy a természet és az emberek együtt élhessenek. Rendkívül széleskörű tevékenységünk kiterjed az éghajlatváltozás elleni küzdelemre, a talajvédelemre, a vizek és óceánok védelmére, fenntartható élelmiszer és víz biztosítására és a városok fenntarthatóbbá tételének támogatására. 79 országban és területen munkálkodva olyan kollaboratív megközelítést alkalmazunk, amely segítségével tevékenységünkbe bevonjuk a helyi közösségeket, kormányokat, a magánszektort és más partnereket. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra (www.nature.org) vagy kövessen minket a Twitteren: @nature_press..

Amit az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjáról (UNEP) tudni kell…

Az UNEP (https://www.unep.org/) a környezetvédelem globális vezető szervezete, amely iránymutatást biztosít és együttműködésre buzdít a környezet gondozása érdekében, inspirációt, tájékoztatást és támogatást nyújtva a nemzeteknek és az embereknek életminőségük oly módon való javításához, amely nem veszélyezteti a jövendő generációk jövőjét.

Amit a Mary Kay Inc.-ről tudni kell…

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma cselekszünk életünk gazdagítása érdekében, ezzel fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre és kövessen minket a Facebook-on (https://m.facebook.com/marykayglobal), az Instagram-on (https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/marykayglobal/), a LinkedIn-en (https://www.linkedin.com/company/marykayglobal/) vagy a Twitter-en!

 Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220809005180/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc.
Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

The Nature Conservancy
Misty Edgecomb
Communications Director
medgecomb@tnc.org or 484-343-3223

United Nations Environment Programme
Laura Darby
Communications and Project Management for Innovative Conservation
laura.darby1@un.org

Forrás: Mary Kay

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.