2022. szeptember 1., csütörtök 12:10

A Mary Kay Inc. ismertette globális fenntarthatósági stratégiájának legfontosabb elemeit a Cseh Köztársaságban, Prágában megrendezett Fenntartható jövő elnevezésű nemzetközi konferencián (1. rész)
    Dallas, 2022. szeptember 1., csütörtök (Business Wire/OTS) - Mindannyian felelősek vagyunk a környezet és a körülöttünk lévő világ gondozásáért. A fenntarthatóságot együttes erőfeszítéssel kell elérni és globális elkötelezettséget kell vállalni iránta. Mary Kay Inc. által szponzorált Fenntartható jövő (Sustainable Future) elnevezésű nemzetközi konferencia június végén került megrendezésre az UNESCO világörökség részét képező, történelmi nevezetességnek számító Martinic-palotában. A palota fontos történelmi események helyszínéül szolgáló termeiben véleményvezérek, szakértők, különféle iparágakban tevékenykedő vállalkozások és számos non-profit szervezet képviselői gyűltek össze, hogy megosszák tapasztalataikat, hálózatot építsenek és tájékoztassák a közönséget azokról az innovatív és fenntartható szabványokról, amelyeknek bevezetése hozzájárul a világ értékes erőforrásainak a jelenlegi és jövőbeli generációk számára való megőrzését célzó küzdelem sikeréhez.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220830005153/en/

A fenntarthatóságért régóta küzdő Mary Kay Inc. már jóval a rendezvény előtt, 2021 közzétette új fenntarthatósági stratégiáját, melynek címe "Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow" (Az élet gazdagítása ma egy fenntartható holnap érdekében). Az Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow címet viselő stratégia, melyet a vállalat a legfontosabb érintett érdekcsoportokkal közösen, az Egyesült Nemzetek Szervezet fenntartható fejlődési céljainak (Sustainable Development Goals) alapján dolgozott ki, az egyik fontos tagjává tette a Mary Kay-t a jobb jövő érdekében változásokat életbe léptetni kívánó globális koalíciónak.

A Fenntartható jövő elnevezésű nemzetközi konferencia szervezője egy kezdő vállalkozásokat kiszolgáló, globális piacteret működtető szervezet, a Startup Disrupt volt. Az általa létrehozott piactér célja a startup vállalkozásokat alapítók, mérnökök, fejlesztők, technológiai újítók és hasonló vállalkozók új generációját támogatni kívánó kezdő vállalkozások összefogása. A rendezvény fő témái a következők voltak: okos városok (infrastruktúra, fejlesztés), elektromobilitás (e-mobilitás, energia és megújuló erőforrások, gazdaság és politika), fenntartható vállalkozás (környezet, taxonómia, fenntartható pénzügyek) és fenntartható élet (agrotechnológia, élelmiszerhulladékok, diszruptív divat, okosgazdálkodás).

Az igen eltérő háttérrel és szerteágazó tapasztalatokkal rendelkező előadók, akik megosztották nézeteiket a Fenntartható jövő konferencia résztvevőivel, a gazdasági és politikai élet szinte összes szereplőjét képviselték, kezdve a startup vállalkozások alapítóitól, a nagy és kisvállalatok vezetőin, minisztériumokon, szakmai szövetségeken, szakszervezeteken, kamarákon, befektetői csoportokon, politikai döntéshozókon (Európai Bizottság), tudományos és kutatóintézeteken és egyetemeken át a non-profit szervezetekig.

"A Mary Kay "Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow" (Az élet gazdagítása ma egy fenntartható holnap érdekében) címet viselő, globális fenntarthatósági stratégiája a fenntartható fejlődés három - gazdasági, környezeti és társadalmi ?- dimenzióját öleli fel" - magyarázta Edita Szaboova, a Mary Kay cseh köztársaságbeli és szlovákiai leányvállalata, a Mary Kay Czech Republic and Slovakia vezérigazgatója. "Tisztában vagyunk azzal, hogy globális lábnyomunk miatt erkölcsi kötelességünk Mary Kay azon örökségének továbbvitele, miszerint helyesen kell cselekednünk - nem csak ma és holnap, hanem mindenkor. Erőfeszítéseinket arra összpontosítjuk, hogy hatékony gyártási folyamatokat vezessünk be a környezeti hatások mérséklése és az erőforrások javítási lehetőségeinek azonosítása révén. Célul tűztük ki magunk elé, hogy üzleti tevékenységünk minden területén bevezessük és megszilárdítsuk a fenntartható gyakorlatokat fejlesztés, tervezés, felelős beszerzés és a műanyagok okozta környezetszennyezés mérséklése révén"

"Nem létezik "B" bolygó! Ez az, amit sosem szabad elfelejtenünk. Az Európai Unióban számos vállalat összpontosítja erőfeszítéseit fenntartható üzleti gyakorlatok bevezetésére és alkalmazására. A Fenntartható jövő nemzetközi konferencián bemutattuk a Cseh Köztársaságban elért legjobb eredményeinket, melyekkel reményeink szerint a legjobb gyakorlatok bevezetésére ösztönözzük a vállalkozásokat szerte a világon. Úgy gondolom, az erőteljes fenntarthatósági tervekkel rendelkező Mary Kay egyre fontosabb szerepet játszik a fenntarthatósági erőfeszítések terén" - jelentette ki Patrik Juránek, a Startup Disrupt alapítója és vezérigazgatója. (folyt.)



2022. szeptember 1., csütörtök 12:10

A Mary Kay Inc. ismertette globális fenntarthatósági stratégiájának legfontosabb elemeit a Cseh Köztársaságban, Prágában megrendezett Fenntartható jövő elnevezésű nemzetközi konferencián (2. rész)
    Dallas, 2022. szeptember 1., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    
A következő csúcstalálkozóra, amelynek házigazdája a Startup Disrupt lesz, a Cseh Köztársaságban kerül sor szeptember 13-án, a prágai Clam-Gallas-palotában. A csúcstalálkozó témája a diverzitás lesz, és a rendezvényre több mint 50 vezető előadó érkezik különféle cseh és globális márkák képviseletében. Az előadók és véleményvezérek különféle panelmegbeszéléseken fognak részt venni, melyek témái számos, a diverzitás, az egyenlőség és az inklúzió (Diversity, Equity, Inclusion [DEI]) témakörébe tartozó területet ölelnek fel, melyek közé tartoznak a következők: előítéletek és mikroagresszió; fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatása; inkluzív tervezés és innováció, valamint a nők szerepvállalásra való felkészítése, hogy csak néhányat említsünk. A Mary Kay Inc. fenntarthatóságért és társadalmi hatásokért felelős globális vezetője, Virginie Naigeon-Malek szintén előadást tart a csúcstalálkozón a nők felemelkedésének elősegítéséről és a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzésről, melyek területek fontos stratégiai elemei a befogadó, fenntartható növekedésnek.

"Bár globális viszonylatban 3 üzleti vállalkozásból 1 női tulajdonban van, a nagyvállalatok és kormányok globális szintű beszerzési kiadásaiból a női vállalkozókhoz becslések szerint átlagosan kevesebb mint 1 százalék folyik be bevételként" - mondta Virginie Naigeon-Malek. "Ez a két statisztikai adat ugyanannak az éremnek a két oldalát mutatja: a megdöbbentő valóságot az egyik oldalon, és a kínálkozó hatalmas lehetőséget a másikon. A hatékony beszerzési politikák és gyakorlatok erőteljes stratégiai eszközként használhatók a női vállalkozók támogatása céljára azoknak az erőfeszítéseinknek a keretében, amelyek a COVID-19-pandémia hátrányos gazdasági hatásainak felszámolását, az üzleti gyakorlatok diverzitás, egyenlőség és inklúzió szem előtt tartásával való újragondolását célozzák az inkluzív növekedés irányába való előrelépés érdekében. Ez a hatalmas szakadék a nők és a férfiak gazdasági szerepe terén lehetőséget kínál arra, hogy cselekedjünk a női vállalkozások támogatása érdekében szerte a világon - és ez a lehetőség nem csak arra vonatkozik, hogy a korábbinál jobb struktúrákat építsünk ki, hanem ami még ennél is fontosabb, arra, hogy egyenlőséget biztosító kereteket alkossunk meg."


AMIT A MARY KAY-RŐL TUDNI KELL…

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség elérésének előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en! (folyt.)



2022. szeptember 1., csütörtök 12:11

A Mary Kay Inc. ismertette globális fenntarthatósági stratégiájának legfontosabb elemeit a Cseh Köztársaságban, Prágában megrendezett Fenntartható jövő elnevezésű nemzetközi konferencián (3. rész)
    Dallas, 2022. szeptember 1., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    
AMIT A STARTUP DISRUPT-RÓL TUDNI KELL…

A Startup Disrupt, amely 2020-ban kezdte meg működését, elkötelezett a vállalkozások és diszruptív technológiai újítók azon tevékenységének támogatása iránt, hogy megváltoztassák a "régi fajta" gondolkodást az ipar, a termékek és a szolgáltatások területén. A szervezet létrehozásának ötletét globális vállalkozói közösségek tagjai és a startup vállalkozások lelkes támogatói dolgozták ki. A Startup Disrupt célja egy olyan startup platformmá válni, amely tudást, inspirációt és kapcsolatokat biztosít a vállalkozók, startupok alapítói, technológiai újítók és startup közösségek számára szerte a világon. További információkért látogasson el honlapunkra: https://www.startupdisrupt.com/!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220830005153/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com


Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.