2022. szeptember 12., hétfő 08:00

Gyopárosi szenior úszó ikonok
    Gyopárosfürdő, 2022. szeptember 12., hétfő (OTS) - Szombaton immár 34.-ik alkalommal rendezték meg a Nagy Sándor szenior emlékversenyt Gyopárosfürdőn.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220912_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220912_002.jpg

Az Orosházi Szenior Úszó Csapat férfi futamát a három éve közel 100 évesen elhunyt Bánki Horváth Béláról nevezték el, aki szenior úszásban világcsúcsot és 20 Európa csúcsot ért el, 19-szeres világ és 21-szeres Európa bajnok összesen 76 egyéni és váltó érmet szerzett világversenyeken. Örökös magyar bajnok és 100 országos csúcsot úszott, amelyekből 37 ma is él.

Az idei gyopárosi verseny főszereplője Tóth Ilona volt, aki néhány hete Rómában megrendezett Master Europa bajnokságon 3 érmet is nyert, 200 méteres gyorsúszásban aranyat. Az orosházi úszók közül Kancsó János - ugyancsak Rómában - bronzérmes lett mellúszásban.

A több évtizedes hagyományokra visszatekintő verseny után a gyógyvizes meleg medencében nosztalgiáztak a résztvevők, amit egy baráti hangulatú díszebéd követett. Az eseményt indulása óta, a magát a mai napig orosházinak valló Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza szponzorálja, aki az idén ötven méteres hátúszásban indult.

Pesics Zoltán
Orosházi Szenior Úszó Csapat képviselője
70 946 4760
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.