2022. szeptember 26., hétfő 08:00

Egymillió mécses világíthatja be Magyarországot a béke jegyében - Fél éve tart a szomszédos háború, összefogást szervez a Mária Rádió
    Budapest, 2022. szeptember 26., hétfő (OTS) - Szeptember 29. és október 1. között a Mária Rádió arra hívja az embereket, hogy imádkozzanak a békéért és ennek jeleként mindhárom este 20 órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba, melyek bevilágítják egész Magyarországot. A Mária Rádió célja, hogy 1 millió ember imádkozzon ezekben a napokban az esti órákban a békéért. Az imalánchoz online is lehet csatlakozni. Az időzítés nem véletlen, hiszen szeptember 29. Szent Mihály napja, aki a mennyei seregek vezéreként mozdítja az angyalokat.

    A felhívásban emlékeztetnek arra, hogy az orosz-ukrán fegyveres konfliktus február 24-én, vagyis fél éve kezdődött. Mindenki bízott benne, hogy csak pár napos villámháború lesz, de azóta is tart.

Lukovits Milán atya arról beszélt, hogy kisemberként mindenki úgy érzi, hogy ő tehetetlen, de ha összefogunk, van erőnk, lehet tenni a küzdelem ellen.

"Mindenki tehet valamit, valaki fizikailag tud segíteni, például küld valamit a menekülteknek. De az is segít, ha a belső békétlenségeket rendezzük, annál kevesebb esély van arra, hogy újra háború legyen a világban" - fogalmazott.

Az összefogás során arra hívja az embereket, hogy imádkozzanak a békéért, és ennek jeleként mind a három este 20 órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba. Mint Lukovits Milán atya fogalmazott, szép lenne, ha ezek az apró fények megvilágítanák Magyarországot, és melegséget sugároznának a szomszédos országokba is.

Azokat, akik nem tartózkodnak az otthonukban ezekben az esti órákban, arra kérik, a mécsesek elhelyezése helyett álljanak meg egy percre abban a tevékenységben, amit épp csinálnak és mondjanak el egy rövid fohászt a szenvedő emberekért, a háborúban álló országokért, illetve ezen országok döntéshozóiért.

Az imalánchoz a Mária Rádió honlapján (https://www.mariaradio.hu/) és a Facebook-eseményen (https://www.facebook.com/events/425264512810952?active_tab=about)keresztül elérhető űrlapon lehet csatlakozni.

Mindezzel párhuzamosan a Mária Rádió tematikus műsorokat készít szeptember 29-e és október 1-je között, megszólítva az ukrajnai Radio Maria igazgatóját, valamint a Kárpátaljáról Magyarországra érkező vagy onnan elszármazó embereket.

A magyarországi rádió felhívásához a következő Mária Rádiók is csatlakoztak: a franciaországi, az írországi, a lettországi, a macedóniai, a máltai, a svájci, az ukrajnai. Kapcsolódik az eseményhez továbbá az örményországi, a malawi és a názáreti rádió is.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.