2024. február 19., hétfő 12:10

Elindult a Váci Szakképzési Centrum RRF-2.2.2-23-2023-00001 "Váci Szakképzési Centrum komplex fejlesztése" című projektje
    Vác, 2024. február 19., hétfő (OTS) - A Váci Szakképzési Centrum az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósuló pályázaton 5 919 836 792 forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert. Az RRF-2.2.2-23-2023-00001 azonosítószámú, a "Váci Szakképzési Centrum komplex fejlesztése" elnevezésű projekt 2023.09.03.és 2026.03.31. között valósul meg. A projekt célja a Centrumban vonzó tanulási környezet létrehozása és a minőségi szakmai oktatás feltételeinek megteremtése. Ennek keretében korszerű tantermeket, tanműhelyeket, laboratóriumokat magában foglaló új intézményi épület kerül kialakításra, valamint a Centrum iskolái modern informatikai eszközökkel gazdagodnak.

    A Váci Szakképzési Centrum az Európai Unió és a Magyar Állam Támogatásával megvalósuló pályázaton 5 919 836 792 forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt célja a Centrumban vonzó tanulási környezet létrehozása és a minőségi szakmai oktatás feltételeinek megteremtése. Ennek keretében korszerű tantermeket, tanműhelyeket, laboratóriumokat magában foglaló új intézményi épület kerül kialakításra. A beruházás 2023-2026 között, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projekt a Váci Szakképzési Centrum Király Endre Technikum és Szakképző Iskolához tartozó ingatlanon (2600 Vác, Naszály út 8.) valósul meg. A helyszínen lévő használaton kívüli, romos műhelyépületek elbontásra kerültek, a fejlesztéssel pedig megvalósul a meglévő iskolaépületeknek és műhelyeknek a tehermentesítése is. Az új épületegyüttes infrastruktúrája a 21. század elvárásaihoz igazodó korszerű és akadálymentesített kialakítást kap, valamint modern eszközökkel szerelik fel, így a projekt rövid és hosszú távon egyaránt képes a felhívás (RRF-2.2.2-23) által meghatározott célokat megvalósítani, összhangban Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervével. Emellett az új intézményi épület maximálisan megfelel az energiahatékonysági és esélyegyenlőségi kritériumoknak is.

További cél az intézményekben használt eszközök korszerűsítése, ennek érdekében a Centrum új eszközpark beszerzését is tervezi. Ez jelentős mértékben hozzájárulhat a jövőben a digitális készségek fejlesztéséhez.

A projektről bővebb információt a www.vszc.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Szabó Dóra, projektmenedzser
szabo.dora@vaciszc.hu

Gyenes Rita, műszaki menedzser
gyenes.rita@vaciszc.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.