2024. február 19., hétfő 13:12

Tájékoztatás a webshopokat és a Magyar Postát érintő kormányrendelet-módosításról
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OTS) - A Magyar Posta Zrt.-nek törvényi kötelezettsége, hogy a postai szolgáltatásokat mindenki számára elérhetővé és hozzáférhetővé tegye, ezáltal biztosítva, hogy lakóhelye földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül a lakosság hozzáférjen az egyetemes postai hálózat igénybevételével ellátható, megfizethető és megfelelő minőségű postai szolgáltatásokhoz.

    A 2024. március 28-ától hatályos kormányrendeletben is ez érvényesül, amelynek értelmében az egyetemes postai szolgáltatót, azaz a Magyar Posta Zrt-t minden esetben közvetlen teljesítési kötelezettség terheli.

A kormányrendelet ugyanakkor továbbra is lehetővé teszi és biztosítja, hogy a fogyasztó szabadon válasszon a futárszolgálatok között, tehát a jogszabály nem biztosít kizárólagosságot a Magyar Posta részére, így nem csorbul a webshop szerződéskötési szabadsága, további futárszolgálatokkal megállapodhat.

A jogszabály teljesítése érdekében a webshopoknak a Magyar Posta honlapján történő regisztrációt követően elegendő a Magyar Posta Zrt. postai (kézbesítési) szolgáltatásának többi szolgáltatóval azonos módon történő feltüntetése honlapjukon.

Magyar Posta Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.