2024. február 22., csütörtök 10:50

2024 jubileumi év Nemere István életében.
    Budapest, 2024. február 22., csütörtök (OTS) - Az idén 80. évét betöltő író első könyve 50 éve jelent meg. Az év ennek a kettős évfordulónak a jegyében telik.

    Az első ünnepi esemény a Letört szárnyak című könyv megjelenése. Az író, pályafutásának egyik legmerészebb kalandjára vállalkozott ezzel a művel, amely Petőfi Sándor Segesvár utáni életszakaszával foglalkozó regény. Kutatók, történészek és dokumentaristák írásait tanulmányozva megírta annak a történetét, amit a hősi halál mítosza elvett a költőtől. "Ha valaki őszintén és elfogultságtól mentesen tanulmányozza a dokumentumokat, aligha kétséges a válasz arra, hogy hol és mikor halt meg Petőfi".
Az író vallja: igazság minden politika érdek felett áll.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.