2024. március 1., péntek 15:06

A Tennant Company felvásárolja a Tennant berendezések hosszú távú forgalmazóját, hogy felgyorsítsa a növekedést a közép-kelet-európai régióban
    Minneapolis, 2024. március 1., péntek (Business Wire/OTS) - A Tennant Company (NYSE: TNC), a tisztább, biztonságosabb és egészségesebb világ kialakítását segítő megoldások tervezésében, gyártásában és marketingjében világelső vállalat a mai napon bejelentette, hogy felvásárolta az M&F Management and Financing GmbH-t ("M&F"), a TCS EMEA GmbH ("TCS") anyavállalatát, mivel a Tennant fel kívánja gyorsítani a növekedést az EMEA-régióban.

    Az ausztriai székhelyű TCS a Tennant Company legnagyobb közép-kelet-európai forgalmazója. Az akvizíciónak köszönhetően a Tennant hozzáértő és tapasztalt értékesítési csapatot és kiépített közvetlen csatornát biztosít olyan országokban, mint Románia, Magyarország, Csehország és Szlovákia, valamint kibővült hálózatot Ausztriában, Svájcban, Lengyelországban és a régió más országaiban, illetve a Közel-Keleten és Afrikában.

"Mivel a Tennant Company növekedésorientált vállalati stratégiánk részeként a stratégiai akvizíciókra koncentrál, olyan területekre ruházunk be, ahol felgyorsíthatjuk a növekedést és vállalati értéket teremthetünk. Az EMEA régióban biztosak vagyunk abban, hogy a tapasztalt TCS csapat kelet-európai jelenlétünk növelésére szolgál majd, miközben a Tennant kiterjedt erőforrásait annak az erős szolgáltatásnak a támogatására használjuk a régióban, amelyet a TCS mindig is nyújtott ügyfelei számára" - árulta el Rusty Zay, a Tennant Company alelnöke és kereskedelmi vezérigazgatója. "Alig várjuk, hogy tovább építhessünk arra a hírnévre, amelyért a TCS keményen megdolgozott Közép- és Kelet-Európában, egy olyan régióban, amely az előrejelzések szerint magasabb ütemben fog növekedni, mint a fejlettebb nyugat-európai piac. Izgatottan várjuk, hogy növekedésünk felgyorsítása érdekében fokozzuk jelenlétünket és egy kibővített termékportfóliót vezessünk be" - folytatta Zay.

A TCS erős értékesítési és szolgáltatási infrastruktúrával rendelkezik a régióban régóta fennálló ügyfélkapcsolatainak kiszolgálására, és a Tennant ezt a képességét kívánja felhasználni ahhoz, hogy a jövőben a pán-EMEA stratégiai ügyfélkörét is kiszolgálja. Az akvizíció összhangban áll a Tennant Company azon stratégiájával, hogy olyan kereskedelmi képességekkel rendelkező vállalatokba fektessen be, amelyek segítségével a Tennant tisztítási megoldásainak széles skáláját összekapcsolja a kibővített piacokkal, valamint bővíti a globális értékesítési és szolgáltatási lefedettségét.

Otto Rainer, az M&F vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott: "Vállalkozásunk hosszú évek óta sikeres kapcsolatot ápol a Tennant Company-val. A kiváló minőségű Tennant márka képviselete ügyfeleink felé segített bennünket abban, hogy a takarítás terén vezető névvé váljunk ezeken a piacokon. Biztosak vagyunk abban, hogy a Tennant Company folytatni fogja a minőség iránti elkötelezettségét, amelyet ügyfeleink oly régóta megszoktak tőlünk."

Az M&F Management and Financing GmbH felvásárlására irányuló tranzakció 2024. február 29-én zárult le. A feltételeket nem hozták nyilvánosságra.


Amit a Tennantról tudni érdemes

Az 1870-ben alapított Tennant Company (TNC), amelynek székhelye a minnesotai Eden Prairie-ben található, világelső a tisztább, biztonságosabb és egészségesebb világ kialakítását elősegítő megoldások tervezésében, gyártásában és marketingjében. Termékei között megtalálhatók az ipari, kereskedelmi és kültéri felületek karbantartására szolgáló berendezések; mosószermentes és egyéb fenntartható tisztítási technológiák; valamint tisztítószerszámok és kellékek. A Tennant globális helyszíni szervizhálózata az iparágon belül a legkiterjedtebb. A Tennant Company árbevétele 2023-ban 1,24 milliárd dollár volt, és mintegy 4500 alkalmazottat foglalkoztat. A Tennant világszerte gyártási tevékenységet folytat, és közvetlenül tizenöt országban, valamint több mint száz országban forgalmazókon keresztül értékesíti termékeit. További információért látogasson el a www.tennantco.com és a www.ipcworldwide.com weboldalakra. A Tennant Company logó és a "®" szimbólummal jelölt egyéb védjegyek a Tennant Company Egyesült Államokban és/vagy más országokban bejegyzett védjegyei.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20240226349880/hu/

Kapcsolatok
BEFEKTETŐI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS KAPCSOLATTARTÓ:
Lorenzo Bassi
Tennant Company
Pénzügyi és befektetői kapcsolatokért felelős alelnök
investors@tennantco.com
763-540-1242

MÉDIA KAPCSOLATTARTÓ:
Jason Peterson
Tennant Company
Vállalati kommunikációs igazgató
jason.peterson@tennantco.com
763-513-1849


Forrás: Tennant Company


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.