2024. április 8., hétfő 09:25

Magyar alkalmazás nyűgözi le a világ nyelvtanulóit
    Budapest, 2024. április 8., hétfő (OTS) - Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták világszerte, most azonban még több hanganyag és hatékony, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyag segíti a nyelvtanulást, sőt, mesterséges intelligenciával is beszélgethetünk és tesztelhetjük a kiejtésünket is.

    Ma már számos módon tanulhatunk nyelveket anélkül is, hogy akár kitennénk a lábunkat a lakásból, ám könnyen elveszhetünk az alkalmazások útvesztőjében, éppen ezért érdemes alaposan körbenézni, mielőtt kiválasztunk egyet. A Xeropan applikációja itthon egyedülálló abban, hogy magyar csapat fejlesztette, kimondottan a magyar nyelvtanulók igényeinek megfelelően. Ráadásul egy komoly, pedagógusokból és módszertani szakértőkből álló szakembergárda áll az applikáció mögött Miholics Zoltán vezetésével, aki korábban maga is tanított idegen nyelvet.

"Mind a termék, mind pedig az élmény és a tananyag oldaláról tartalmaz újításokat az applikáció. A lépcsőzetesen egymásra épülő tananyag hatékonyabb és könnyebben követhető nyelvi fejlődést tesz lehetővé, de immár még változatosabb feladatokkal és bővebb, alaposabb leckékkel gyarapodott. Több mint húszezer stúdió minőségű hanganyaggal is bővült a Xeropan a hatékony hallásértés érdekében" - mondta el AlGharawi Attila, a Xeropan vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, az újítások minden diák számára térítésmentesen elérhetőek a KRÉTA felületén található, Idegennyelvi Felkészítő Modulban is.

Az applikáció sikerét jól mutatja, hogy Prof. Dr. Thékes István oktatáskutató-nyelvtanár felmérése szerint a Xeropant használók akár 61 százalékkal is jobban teljesítettek a kontrollcsoport azon átlagtanulóihoz képest, akik hasonló nyelvi kompetencia szinten kezdték meg a kutatást.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.