2024. április 15., hétfő 15:31

Idén jubilál hazánkban az egyik legismertebb diákoknak szóló nemzetközi robotépítési és -programozási verseny az Edutus Egyetem közreműködésében
    Budapest, 2024. április 15., hétfő (OTS) - Tehetséges magyar fiatalok százai kapcsolódnak be évről-évre a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi robotépítési és -programozási versenyekbe, ahol nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményt nyújtanak.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240415_001.jpg

Az Edutus Egyetem idén 10. alkalommal rendezi meg az EduDigiTech versenyek keretein belül, a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi robotépítési és -programozási versenyek hazai fordulóit.
A WRO világszinten 20. éve szervezi meg a tudomány és a technológia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó ifjú tehetségeknek szóló versenyt.
Az Edutus Egyetem célja, hogy az ország minden régiójában megismerjék az általános- és középiskolás tanulók a robotikát, programozást, algoritmizálást, automatizálást és közelebb kerüljenek az MTMI területek tárgyaihoz.

A verseny töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legnépszerűbb RoboMission kategóriában hazánkban idén összesen 117 csapat indul, ami a tavalyi jelentkezésekhez viszonyítva közel 40%-os növekedést mutat.
A versenyen 8-19 év közötti diákok vehetnek részt 4 kategóriában (RoboMission, Future Innovators, Future Engineers, RoboSport) és 4 korosztályban (Kids, Elementary, Junior, Senior)

Az idei versenyszezon témája "A Föld szövetségesei", ahol a fiatalok a jelen kor természeti eseményeire és problémáira keresik a választ.

A Regionális versenyek időpontjai:

2024. április 17. Budapest
2024. április 19. Miskolc
2024. április 24. Szeged
2024. április 26. Veszprém
2024. április 30. Tatabánya

A Vígaszági elődöntő időpontja:
2024. május 10. Tatabánya

A továbbjutó csapatok a 2024. június 28-29. között megrendezésre kerülő nemzeti döntőn folytatják a megmérettetést, és esélyt kapnak arra, hogy a szeptember 25-28. között megrendezésre kerülő Open Championship versenyen Olaszországban, Bresicaban, illetve november 28-30. között Törökországban, Izmirben tartandó Világdöntőn képviselhessék Magyarországot.

A hazai versenyek sajtónyilvánosak minden iskolai csoport és egyéni érdeklődő számára díjmentesen látogathatóak, regisztrálni a www.wro.hu oldalon lehet.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.