2014. január 9., csütörtök 09:49

A Novodata üzemelte be az első gyógyszertári online pénztárgépet
    Budapest, 2014. január 9., csütörtök (OTS) - A Novodata Zrt. megkezdte a patikák online kasszákra való átállítását. Január 8-ától az Újpalota Gyógyszertár pénztárgépe áll összeköttetésben a NAV-val.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130109_001.jpg

    Az átállás problémamentes volt, nem tapasztaltak fennakadást sem a dolgozók, sem pedig a vevők.

    A Novodata Zrt. - a gyógyszertári rendszergazdák közül elsőként - eredményes vizsgát tett a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál, a Novodata online GAA típusú számítógép alapú pénztárgépével, A33 engedélyszámon.

    Cégünk gyógyszertárakban és általános üzletekben is üzemeltet pénztárgéprendszereket, amik a saját működésükre, specialitásaikra igazított szoftvert használnak, így az engedélyeztetési eljárások is különbözőek voltak.

Sikerrel zárult általános kereskedelmi kasszarendszerünk hatósági engedélyezési eljárása is, a Novodata online SAA típusú, számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A062 számon engedélyezték.

    Az általános kereskedelmi rendszerrel egyszerre több szegmensben - papír-írószer üzletekben, könyves-, és dohányboltokban, illetve gyógyszertárakban - tudjuk megvalósítani az online kasszabekötést.

    A szükséges alkatrészek beszerzése, és az online pénztárgépek telepítése, még heteket vehet igénybe, tekintettel arra, hogy 3600 pénztárgépet kell telepítenünk.

    A tömeges telepítés, a tesztidőszak után kezdődhet el országszerte az 1800 Novodata rendszerrel működő gyógyszertárban és kiskereskedelmi egységben.

Kovács Balázs
Elnök-vezérigazgató
www.novodata.hu
    
-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.