OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. április 10., péntek 09:05

Egyesül a Dentons US és a McKenna Long (1. rész)
    New York és Atlanta, 2015. április 10., péntek (Business Wire/OTS) - A Dentons Kínában végrehajtott történelmi jelentőségű fúziója után a két amerikai egyesült államokbeli cég mostani összeolvadása jelentős előnyöket biztosít ügyfeleik számára Észak-Amerikában és szerte a világon

    A Dentons US LLP (a továbbiakban "Dentons US") és a McKenna Long & Aldridge LLP (a továbbiakban "McKenna Long") egyesülését mindkét cég tulajdonosai jóváhagyták. Az összeolvadás annak a folyamatnak az újabb állomása, amelynek részeként (ahogyan arról egy korábbi közlemény hírt adott) egyesült a Dentons és a Dacheng, létrehozva a világ legnagyobb ügyvédi irodáját. A tranzakció eredményeként az amerikai egyesült államokbeli ügyfelek számára a világ gyakorlatilag összes piaca hozzáférhetővé válik, a nemzetközi klienseket pedig az USA piacán egy sokkal erősebb, nagyobb lefedettséget biztosító cég képviseli majd.

A belföldi és nemzetközi piacokon egyaránt a legmagasabb színvonalú jogi támogatás biztosítása iránt elkötelezett Dentons a továbbiakban több mint 50 országban áll partnerei rendelkezésére, mintegy 125 ügyvédi irodában, megközelítőleg 6600 ügyvéddel, akik közül több mint 1100 az Amerikai Egyesült Államokban tevékenykedik. A Dentons csapata 21 amerikai egyesült államokbeli városban kínálja szolgáltatásait, ideértve a következőket: Albany (New York állam); Atlanta; Boston; Chicago; Dallas; Denver; Houston; Kansas City (Missouri állam); Los Angeles; Miami; New Orleans; New York; Orange County, Kalifornia állam; Phoenix; San Diego; San Francisco; Short Hills (New Jersey állam); Silicon Valley (Kalifornia állam); St. Louis; Tysons Corner (Virginia állam); valamint Washington, DC.

Az egyesülés eredményei

Jelentősen bővülnek az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatások, mind az ügyvédi irodák számát, mind a lefedett szakágakat tekintve. Gyakorlatilag minden praxis nagy mértékben erősödik: a jövőben több gazdasági ágazat szereplői számára, nagyobb számú ügyvéd, kiterjedtebb földrajzi lefedettséggel biztosít jogi támogatást, többek közt az alábbi szakterületeken:
    - Jelentősen bővülő vállalati jogi szolgáltatások
    - Rendkívül erős, országos szintű képviselet peres ügyekben, teljes körű szolgáltatások a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli peres eljárási központokban
    - A világ egyik vezető ingatlanügyi ügyvédi praxisa, erős jelenléttel az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb ipari központjaiban, ideértve Atlantát, Kaliforniát, Chicagót és New Yorkot
    - Jelentős versenyelőny a biztosítási ügyek terén
    - Közpolitikai és állami szabályzási ügyekben jogi szolgáltatásokat nyújtó vezető praxis az USA-ban, mind Washington, DC-ben, mind az ország többi részén, amelynek új szolgáltatási szegmensét az USA és Kanada közti kapcsolatok képezik
    - Amerikai egyesült államokbeli közbeszerzési ügyekben kiemelkedő minőségű jogi támogatást nyújtó ügyvédi irodák
    - Szellemi tulajdonjogi területen működő ügyvédi praxisok, amelyek alapos és mélyreható ismeretekkel rendelkeznek a fő piacokon (például Silicon Valley, Washington, DC, New York és San Diego) felmerülő jogi ügyeket illetően

Nagy mértékben bővül a Dentons amerikai egyesült államokbeli szolgáltatási palettája. Az összeolvadást követően jelentősen erősödnek a Dentons pozíciói New Yorkban, Atlantában, Los Angelesben, San Franciscóban és Washington, DC-ben, és ezentúl Denverben, San Diegóban, Orange County-ban (Kalifornia állam) és Albany városában (New York állam) is elérhetők lesznek szolgáltatásai, miáltal nagy mértékben erősödnek a cég pozíciói az USA délkeleti és nyugati államaiban, köztük Kaliforniában, amely jelenleg az USA harmadik legnagyobb piaca a jogi ügyletek terén.

Globális szinergiák. A Dentons nemzetközi jelenlétének és a Dentons és a Dacheng fúziójának eredményeként a Dentons US több helyen, több szolgáltatást tud biztosítani az ügyfelek egyre szélesebb körének. A Dentons jelenleg az ötödik legnagyobb ügyvédi iroda Kanadában; a McKenna Long USA-Kanada területét ellátó praxisával kibővülve a Dentons az amerikai egyesült államokbeli-kanadai piacon vezető pozícióba kerül. A McKenna Long szöuli irodája révén a cég hozzáférést nyer Ázsia és a Csendes-óceáni térség gyorsan növekvő piacaihoz is, az onnan az USA piacára belépni kívánó nemzetközi ügyfelek pedig élvezhetik az egyesült cégek megerősödött amerikai egyesült államokbeli jelenléte által kínált előnyöket. Az amerikai egyesült államokbeli és nemzetközi ügyfelek számára további előnyöket biztosít a Dentons US és a McKenna Long kormányzati ügyek terén nagy befolyással rendelkező és tapasztalt szakjogászainak összeadódó szakértelme és együttműködése. Az egyesített csapat tagjai közt szerepelnek korábban országos párttisztséget betöltő hivatalnokok, nagykövetek, valamint korábban az USA-ban kongresszusi képviselőként tevékenykedő, továbbá az Amerikai Egyesült Államok elnökeinek, kormányzóinak és vezetőinek első számú tanácsadói közül kikerülő szakemberek.(folyt.)



2015. április 10., péntek 09:05

Egyesül a Dentons US és a McKenna Long (2. rész)
    New York és Atlanta, 2015. április 10., péntek (Business Wire/OTS) -

    Az ügyfelek egyedi igényekre szabott támogatása a Dentons multinacionális, multikulturális hozzáállása alapján. A Dentons és a McKenna Long egyaránt ismert a nemzetek és emberek sokszínűségét, az államok, kultúrák és jogi hagyományok különbségeit, a klienseik eltérő igényeit a legmesszemenőbben elfogadó és figyelembe vevő hozzáállásáról. A Dentons tevékenységében nem dominál egyetlen nemzeti kultúra sem, és szervezeti felépítése sem hierarchikus, egyetlen központból irányított modellt követ. A cégre jellemző többközpontú struktúra rendkívül alkalmas arra, hogy a Dentons testreszabott szolgáltatásokat biztosíthasson a globális piacokon és ágazatokban kiélezett versenyfeltételek közepette tevékenykedő ügyfeleinek. A cég számos különböző szakterületet és országot képviselő, az összes jogágban (ideértve a polgári jogot, a magán-/szokásjogot, az iszlám (sharia) jogot és a kínai jogot is) mélyreható tapasztalatokkal rendelkező, tehetséges jogászokkal és ügyvédekkel áll kliensei rendelkezésére.

A Dentons US-t társ-vezérigazgatóként Jeff Haidet, a McKenna Long elnöke és Peter Wolfson, a Dentons US vezérigazgatója fogja irányítani. Mike McNamara, a Dentons US jelenlegi ügyvezető tulajdonosa (Managing Partner) lesz az egyesített Dentons US ügyvezető tulajdonosa. A cég más régiókban működő egységei vezetőinek személye nem változik. A Dentons globális irányítási feladatait továbbra is Elliott Portnoy, globális vezérigazgató, Joe Andrew, globális elnök, valamint a Dentons és a Dacheng összeolvadásának hatályba lépését követően a globális Igazgató Tanács elnökévé kinevezett Peng Xuefeng látja el.

Andrew szerint "a Dacheng-gel való összeolvadást követően a kiemelkedően tehetséges, hozzáértő szakemberekkel és vezetőkkel rendelkező McKenna Long csatlakozása is alátámasztja azt, hogy a Dentons újító, multicentrikus hozzáállása nem pusztán a világ legnagyobb ügyvédi irodájának létrejöttét eredményezte, hanem egy olyan ügyvédi irodáét, amely nemzetközi vezető szerepet tölt be."

"A Dentons ez évben számos olyan fontos kezdeményezést indított el, és jó néhány olyan mérföldkőnek számító eredményt mondhat magáénak, amely szerte a világon az ügyfelek középpontba állítását szolgálja" - jegyezte meg Portnoy. "A kínai partnerünkkel való fúzió után a Dél-Afrikai Köztársaságban a Broad-Based Black Economic Empowerment (a feketék, azaz pontosabban az afrikai, indiai és színes lakosság gazdasági szerepének, befolyásának növelését célzó program) terén elért 1. szintű minősítésünknek és a McKenna Longgal való mostani egyesülésnek köszönhetően most még erősebbek vagyunk, mint az év elején."

"A Dentons-zel való összeolvadás alaposan átgondolt, egy éven át tartó stratégiai tervezési folyamat eredménye, amely mind a McKenna Long, mind ügyfeleink számára pozitív jövőképet biztosít" - mondta el Haidet. "Az egyesülés vitathatatlan, egyértelmű előnyöket biztosít klienseink és alkalmazottaink számára, és nagy izgalommal várjuk, hogy csatlakozhassunk az USA-ban ehhez a páratlan, globális csapathoz."

"Az elmúlt évben a Dentons a cég 109 éves történelmének legjobb pénzügyi teljesítményét érte el az USA-ban" - tette hozzá Wolfson. "Cégünk és a McKenna Long kivételesen tehetséges ügyvédei és jogászai alkotta csapatok erőinek egyesítése hozzájárul annak az elsődleges fontosságú stratégiai célnak az eléréséhez, miszerint minden eddiginél jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani az olyan területeken, mint a vállalati jog, a peres ügyek, a szellemi tulajdonjogok, a közjog és állami szabályozás és jó néhány egyéb, az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások szempontjából kulcsfontosságúnak számító területen."

A két cég tulajdonosainak túlnyomó többsége jóváhagyta az összeolvadást, amely így hamarosan megvalósul. Ugyanakkor közös megegyezés alapján nem minden eddigi alkalmazott ügyvéd és szakember lép át az egyesített cégbe. A nem átlépő munkatársakkal való megegyezésnek megfelelően mihelyt alkalmazottaink meghozzák döntésüket, megtesszük majd a szükséges bejelentéseket arról, hogy az adott egyén hol fogja folytatni pályafutását.

A hatályba lépés dátuma

A Dentons US és a McKenna Long összeolvadása várhatóan 2015 második felében lép hatályba. (folyt.)



2015. április 10., péntek 09:06

Egyesül a Dentons US és a McKenna Long (3. rész)
    New York és Atlanta, 2015. április 10., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Dentons-ról tudni kell

A Dentons nemzetközi ügyvédi iroda legfontosabb célja az, hogy az egyre összetettebb és egyre inkább összekapcsolódó nemzetközi gazdaságban versenyelőnyt biztosíthasson ügyfeleinek. A nemzetközi vezető ügyvédi irodákat rangsoroló 2014-es Acritas Global Elite Brand Index szerint az első 20 cég közé tartozó Dentons a "status quo" megváltoztatása iránti elkötelezettsége jegyében folyamatosan új és innovatív, ugyanakkor azonban következetesen magas minőségű szolgáltatások kialakításán dolgozik. Az 1742 óta jogi szolgáltatási tevékenységet végző Dentons alapítói a nemzetközi ügyvédi iroda, a Salans LLP, a kanadai Fraser Milner Casgrain LLP (FMC) és az SNR Denton nemzetközi ügyvédi iroda voltak. A Dentons ügyfeleinek ma már mintegy 2600 ügyvéd és jogász áll rendelkezésére több mint 75 helyszínen, több mint 50 országban Afrikában, Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben, Közép-Ázsiában, Európában, a Közel-Keleten, valamint Oroszországban, a FÁK-országokban és a Kaukázus térségében, az Egyesült Királyságban, Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban. A cég széles ügyfélkör helyi, regionális és globális jogi támogatási igényeit elégíti ki, ideértve magán- és állami vállalatokat, kormányokat és kormányhatóságokat, kis- és kezdő vállalkozásokat; magánvállalkozókat és magánszemélyeket. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.dentons.com.


Amit a McKenna Long & Aldridge LLP-ről tudni kell

A McKenna Long & Aldridge nemzetközi ügyvédi iroda, amelynek ügyvédei és közpolitikai tanácsadói 15 irodában, 13 piacon tevékenykednek. A cég jogi, üzleti és kormányzati szempontból sajátos szerepet tölt be: számos bonyolult ügyben képviseli sikeresen ügyfeleit a vállalati jog, energiaipari és környezetvédelmi ügyek, pénzügyek, közbeszerzések, egészségügy, infrastrukturális kérdések, biztosítás, szellemi tulajdonjog, közjog, ingatlanügyek és technológiai ügyek terén.

A McKenna Long 2002-ben jött létre két cég - a Washington, DC-ben működő McKenna & Cuneo és az Atlantában tevékenykedő Long Aldridge & Norman - egyesülése révén. 2012-ben a Kalifornia államban működő Luce Forward, Hamilton & Scripps LLP összeolvadt a McKenna Longgal.
További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.mckennalong.com.


Amit a Dacheng-ról tudni kell

Az 1992-ben alapított Dacheng Kína egyik első és jelenleg legnagyobb ügyvédi irodája. A Dacheng több mint 4000 bejegyzett ügyvédet és jogi szakértőt foglalkoztat szerte a világon. A Dacheng központja Pekingben található, és több mint 51 fiókja és irodája révén nemzetközi szintű integrált jogi szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek.

A Dacheng és ügyvédei számos kiemelkedő elismerést és díjat nyertek el az évek során, köztük az All China Lawyers Association által több egymást követő éven át a cégnek ítélt "Outstanding National Law Firm" (Kiemelkedő nemzeti ügyvédi iroda) díjat, az Asian Legal Business által készített "ALB 50: Asia's Largest Law Firms" (az 50 legnagyobb ázsiai ügyvédi irodát felsoroló lista) első helyét, a "The Asia Lawyer's 2015 (a 2015-ös év ázsiai jogásza) címet, valamint az 50 legnagyobb ázsiai ügyvédi irodát felsoroló "The Asia 50" és a 20 legnagyobb kínai ügyvédi irodát felsoroló "The China 20" list első helyét. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.dachengnet.com.

Kapcsolat:
Dentons
Ashley Burke, +1 202-408-3255
ashley.burke@dentons.com
vagy
McKenna Long & Aldridge
Ellen Musante, +1 202-496-7228
emusante@mckennalong.com


Forrás: Dentons US LLP

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.