OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2015. május 12., kedd 13:44

Kiváló festmények a BÁV 66. Művészeti Aukcióján
    Budapest, 2015. május 12., kedd (OTS) - Több mint 700 műalkotás kerül kalapács alá május 19-20-21-én a BÁV 66. Művészeti aukcióján. Az ékszerek és műtárgyak változatos kínálata mellett kiemelkedően gazdag a festményválaszték.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150512_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150512_002.jpg

Az ékszernapon a 30-40-es években készült, gyönyörűen megmunkált magyar ötvös ezüstékszereket követően a férfi vásárlókat különleges karórák, art deco tisztilánc, briliánssal díszített kézelő és inggomb pár és aranygyűrűk várják. Széles a választék a közkedvelt tenyésztett gyöngyből fűzött, ékszercsatos nyakláncokból, karkötőkből. Közülük is kitűnik egy nagyméretű tahiti gyöngysor. Gazdagon díszített ékszerek és órák uralják az ékszernap utolsó blokkját. A pazar briliánssal ékített szoliter gyűrű és a nagy brillel dekorált fülbevaló pár mellett kiemelkedő darab egy fehér, 99 kisebb-nagyobb briliánssal díszített nyakék.

A festményaukció jelentős művészek munkáit vonultatja fel. A magyar festészet kitűnő alkotásainak sorát ifj. Markó Károlynak 1869-ben festett "Olasz táj vízeséssel" című alkotása nyitja. Külön figyelmet érdemel Mednyánszky László nagyméretű remekműve, a "Tavaszi táj"és Ferenczy Károly "Parkrészlet padokkal" című alkotása. Szinte ismeretlen alkotás Vaszary Jánosnak a "Merengő" című képe. Márffy Ödön két műve: a "Csendélet gyümölcsökkel" és a "Gyümölcsárus fiú" igazi érett alkotások. Nem hiányoznak a kínálatból: Hencze Tamás, Gyémánt László, Földi Péter, Bukta Imre, Deim Pál, ef Zámbó István, Köves Éva és Kádár Béla alkotásai sem.

Az aukció harmadik napján a polgári ezüstkínálatból kiemelkednek a magyar art deco ötvösművészet darabjai, de helyet kapnak a biedermeier, a historizmus és a szecesszió stílusában készített, tálcák, cukor- és gyertyatartók, kínálók és egyéb dekoratív tárgyak is. Az antik ezüstanyag legrégebbi darabja egy 17. században készült díszserleg. A Zsolnay-tárgyak gyűjtőinek örömére egy különlegesen szép és gazdag kollekció állt össze. A szecessziós Zsolnay-kerámiák közül Apáti Abt Sándor munkásságának több darabjával ismerkedhetünk meg. Az üvegművészetet a biedermeier emlékpoharak mellett a francia szecessziós üvegművészet mestereinek munkái képviselik. A kollekcióban megtalálhatók a Daum fivérek, Emile Gallé, Lamartine és Legras munkái. A legnagyobb meglepetés azonban az aukciókon rendkívül ritkán előforduló Sovánka István finom ábrázatú üvegvázája.

A tavaszi aukciót az antik zene- és játékgépek mellett az ipari formatervezés kiemelkedő darabja, egy Berkel sonkaszeletelő zárja majd.

A tavaszi Művészeti aukciót 2015. május 19-20-21-én rendezzük meg a BÁV Aukciósházban. Az árverési anyag május 9-17. között, hétköznap 10-19 óráig, hétvégén 10-18 óráig tekinthető meg. További információk, aukciós videók, katalógus a www.bav.hu/aukcio oldalon.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.