OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. június 1., hétfő 09:06

Hazai fejlesztésű orvosi szoftvert mutattak be a világ legnagyobb onkológiai konferenciáján
    Budapest, 2015. június 1., hétfő (OTS) - 2015. május 29. és június 2. között Chicago-ban rendezik meg az ASCO-t, a világ legnagyobb onkológiai és rákkutató konferenciáját, ahova 30 ezer résztvevőt várnak az egész világból.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150601_001.jpg

Az idei konferencia célja, hogy az elmúlt években felgyülemlett biológiai kutatások eredményeit a gyakorlatban hasznosítsák. A genetikai és genomikai kutatások mára több millió különböző molekuláris elváltozást írtak le a daganatokban. Most a legnagyobb kihívás az adatok feldolgozása és minden génhiba esetén a legmegfelelőbb, személyre szabott célzott terápia megtalálása. Ehhez informatikai megoldásokra van szükség.

Egy ilyen informatikai megoldást mutat be egy hazai alapítású start-up vállalkozás, az Oncompass Medicine Zrt. A hazai informatikusok, molekuláris biológusok és orvosok, egy olyan szoftvert hoztak létre, amelynek segítségével a kezelőorvosok gyorsan megkereshetik akár egy okostelefon segítségével, hogy az adott mutáció esetén, milyen hatóanyagokkal kapcsolatban áll rendelkezésre orvosi információ. Az Oncompass Calculator további előnye, hogy mivel több ezer orvos egyszerre használhatja, az orvosok kollégáik tapasztalataira is rákereshetnek az adott ritka daganattípussal kapcsolatban. A rendszeren keresztül hatékonyan tudnak konzultálni, hogy ugyanazt a sikeres kezelést választhassák, és elkerüljék ugyannak a hatástalan kezelésnek az ismétlését. Azok a betegek is hozzájárulhatnak az orvosi tapasztalatokhoz, akiknél ma még nem sikerül hatékony terápiát találni, ezáltal minden egyes beteggel közelebb kerülhetünk a daganatok sikeres kezeléséhez.

Az Oncompass Calculator segítségével az orvosok és a betegek egy hatalmas koalícióban együtt küzdhetnek a daganatok ellen. Ez különösen fontos annak ismeretében, hogy a daganatok több mint felében található olyan mutáció, ami önmagában kevesebb, mint 1%-ban fordul elő.

Az Oncompass Medicine az Oncompass Calculator rendszert 2015. május 30-án nagy sikerrel mutatta be a tudományos közvéleménynek az ASCO-n. "A gyorsan növekedő vállalkozásunk nagyon büszke erre a termékünkre, amit azzal a sürgősséggel fejlesztettünk, amit sajnos a daganatos betegek igényelnek. Biztosak vagyunk abban, hogy az Oncompass Calculator segíteni fogja az orvosok munkáját, hogy a legjobb kezelést javasolják a betegeiknek. Az információs technológia és internet segítségével egy olyan adatbázist tudnak létrehozni, ami összeköti a daganat molekuláris biológiáját a klinikai viselkedéssel." - emeli ki Frédéric Ollier, az Oncompass Medicine pár hónapja kinevezett vezérigazgatója, és az Oncompass Calculator vezető fejlesztője és feltalálója.

Az Oncomass Medicine elkötelezett az átláthatóság és a minőség mellett, amit az is bizonyít, hogy az Oncompass Calculator-ot orvosi eszközként regisztrálták az Európai Unióban.
Az Oncompass Medicine egy új szervezet, de a gyökerei KPS Molekuláris Diagnosztikai Központba nyúlnak, amelyet két hazai kutatóorvos Dr. Peták István és Dr. Schwab Richárd hozott létre több mint 10 éve.

Fréderic Ollier CEO, Oncompass Medicine nagy felbontású fotók letölthető (Fotocredit: Forrás: Oncompass Medicine):
https://www.dropbox.com/sh/jaouc9tuuv5z7x1/AADR7SQLvcX0E39CYGVW1y2da?dl=0

Kontakt:
Kubik Elvira kommunikációs vezető,
Oncompass Medicine Információs Központ
Tel: 00 36 20 916 32 06
Email: elvira@kubikelvira.com
www.molekularis-diagnosztika.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.