OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. február 5., hétfő 11:25

A kőolajipari kutatások hatékonyság- növelése a horizonton
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OTS) - A megújuló energiaipar folyamatos előtérbe kerülése mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a fosszilis energiahordozók minél hatékonyabb kitermelése, illetve ezzel összefüggően azok környezetbarát feldolgozása.

    A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2.2.1-15-2016-00062 pályázat finanszírozásával a ThalesNano Zrt. egy olyan moduláris tesztelő eszköz kifejlesztését kezdte meg, amely mind a kitermelés, mind a feldolgozás során a világ vezető kutatóintézeteinek segítségére lehet.

A ThalesNano Zrt. 2004-ben lépett az áramlásos kémiai berendezések piacára, a jelenleg is forgalmazott H-Cube® termékcsalád - számos hazai és nemzetközi díjban részesült - első tagjával. Az elmúlt több mint 10 esztendőben számos terméket bocsátott ki a vállalat, amelyek immár 42 országban kerültek be a mindennapi laboratóriumi praktikum tárházába.  A termékcsalád jellemzően a világ legjelentősebb gyógyszeripari, agrokémiai, illatszeripari és élelmiszeripari vállalatainak tevékenységét támogatja a korai kutatásban és az első méretnövelés fázisaiban.

Ezen háttérre támaszkodva a ThalesNano Zrt. saját tőkéből kezdte meg fejlesztéseit a kőolajipari kutatásokban élen járó amerikai Case Western Reserve University professzorával, Prof. Rigoberto Advincula-val szoros kooperációban. A közös munka eredményeképpen létrejött prototípus már sikeresen alkalmazásra került a világ egyik legnagyobb olajipari vállalatánál, megalapozva ezzel a pályázat keretében történő fejlesztés sikerességét.

A projekt során kiemelt szerepet kap a robotika alkalmazása, valamint az eredmények gyors kiértékelése után a kísérleti paraméterek optimálás célú módosítása. A magas fokú automatizálásnak köszönhetően a termék segíti a petrolkémia, vagy a paraméter térben hozzá közel elhelyezkedő más felhasználási területek (pirolízis, biomassza alkalmazások) kutatás-fejlesztési folyamatait.

A pályázat keretében megvalósuló fejlesztéshez a ThalesNano Zrt. 163 703 553 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyet önerejével kiegészítve, valamint kapcsolati tőkéjének kiaknázásával jelentősen hozzájárul az olajipari területen megvalósuló kutatások hatékonyságnöveléséhez.

Kapcsolat:
Alexander Drijver, vezérigazgató
E-mail: alex.drijver@thalesnano.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.