OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. december 1. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 10., hétfő 11:47

A Pure Diamond Block Chain technológiája - Az ékszeripar új, áttörést hozó innovációja (Módosított közlemény)
    Tokió, 2018. szeptember 10., hétfő (Business Wire/OTS) - A globális ékszeriparban manapság mindenki egy új japán innovációról beszél: laboratóriumi körülmények közt "kinevelt" gyémántokról, amelyek ugyanolyan kémiai, fizikai és optikai jellemzőkkel rendelkeznek, mint a természetes gyémántok.

    Egy tokiói székhelyű cég, a Pure Diamond Lab olyan gyémántokat képes előállítani, amelyek tulajdonságaikat tekintve azonosak a természetben előforduló gyémántokkal, és így megfelelnek az Amerikai Gemológiai Intézet (Gemological Institution of America [GIA]) gyémánttanúsítvány-kiadási követelményeinek. A cég laboratóriumaiban, szigorúan szabályozott környezetben, tiszta szén felhasználásával létrehozott makulátlan gyémántok optikai tulajdonságai gyakorlatilag felülmúlják a természetes gyémántokéit. A cég számos színben képes előállítani a szintetikus gyémántokat, ideértve olyan színeket is, amelyek nem fordulnak elő a természetes drágakövek közt, ami például azt is eredményezheti, hogy az eddig rendkívüli ritkaságnak számító vörös és kék gyémántok egyik pillanatról a másikra elértéktelenednek.

A különleges technológián felül van azonban még egy dolog, ami megkülönbözteti a Pure Diamond Co. Ltd.-t versenytársaitól, mégpedig az a Block Chain (blokklánc) rendszer, amelyet a gyémántpiac számára dolgozott ki. A laboratóriumi eredetű gyémántok előállítására, csiszolására és osztályozására vonatkozó információkat összegyűjtik, majd digitalizálják, és az így létrehozott adatfájlt hozzáférhetővé teszik a végfelhasználó számára, növelve ezzel az átláthatóságot és magasabb szintű vásárlói élményt biztosítva az ügyfeleknek. Megjegyzendő, hogy a Pure Diamond Block Chain projektjének technológiai vezetője Jun Kawasaki úr, a híres 'fehérkalapos' hacker, aki fényt derített arra, hogyan emeltek el a Coinchecktől 500 millió NEM-et idén januárban. Kawasaki úr hisz abban, hogy a Pure Diamond Block Chain fejlesztési projektje "a blokklánc használatának helyes módját" teszi lehetővé. A Pure Diamond Lab létrehozója, Hideyuki Abe úr ehhez hozzátette, hogy a technológia révén "minden egyes gyémánt útja a legteljesebb mértékben nyomon követhető lesz."

A laboratóriumi eredetű gyémántok, köztük a Pure Diamond Lab termékei, átformálják a globális gyémántipart is, fenntarthatóbbá és etikusabbá téve azt. A gyémántok laboratóriumi környezetben való előállítása csökkenti a kereslet növekedése miatt a gyémántbányákra nehezedő nyomást, és így közvetve mérsékli a természeti környezetben a gyémántbányászat által okozott károkat. Mi több, a Pure Diamond Block Chain technológiája segít megakadályozni az ún. "véres gyémántok" (azaz a háborús övezetekben bányászott és a további háborús konfliktusok finanszírozása céljából titokban értékesített drágakövek) forgalmazását is.
A laboratóriumi gyémánt-előállítási projekt kiterjesztésének céljából a vállalat egy új kritpovaluta, a Pure Diamond Farm Singapore által kibocsátandó Pure Diamond Coin (PDC) elsődleges forgalombahozatalát (ICO) tervezi, és a befolyó összegből a szükséges berendezések beszerzését és a kutatást-fejlesztést kívánja finanszírozni. Ugyanakkor a vállalat által elindított szellemitulajdon-bejegyzési folyamat is hamarosan lezárul, ami várhatóan tovább erősíti a cég pozícióját a szintetikusgyémánt-gyártási szektorban. A vállalat célja, azaz a gyémántipar fokozatos, lépésről lépésre való átformálása olyan vízió, amely miatt érdemes figyelemmel kísérni a Pure Diamond Block Chain projektjének megvalósítását.

http://purediamond-ico.com/

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180822005011/en/

Kapcsolat:
Pure Diamond Farm Singapore
Chris yang
contact@purediamond-ico.com

Forrás: Pure Diamond Farm Singapore

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.