OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 24., hétfő 10:30

40%-kal többet költünk privát egészségbiztosításra
    Budapest, 2018. szeptember 24., hétfő (OTS) - A GRANTIS Hungary Zrt. statisztikái szerint az elmúlt egy évben 40%-kal nőtt a privát egészségbiztosításokra szánt összeg az azt megelőző évhez képest, ami mutatja: a magyar lakosság egyre nagyobb arányban fordul a magánegészségügy felé.

    A GRANTIS pénzügyi tanácsadó cég kapcsolatban áll a legtöbb olyan magyarországi biztosítóval, amelyek privát egészségbiztosításokkal foglalkoznak. A cég belső adatbázisából kiderül - közel 500 ügyfél adatai alapján -, hogy az elmúlt évben, akinek volt egészségbiztosítása, átlagosan havi 25 ezer forintot költött rá. Ez mintegy 40%-kal magasabb összeg, mint az ezt megelőző évben, amikor ez csak havi 18 ezer forint volt.

"A magyar lakosság egészségtudatosabb rétege egyre nagyobb arányban fedezi fel a privát egészségbiztosításokat" - mondta el Sipos Csaba, a GRANTIS vezető pénzügyi tanácsadója, aki szerint az erre fordított összeg növekedéséből is látszik: a prémium egészségügyi ellátásokra van igény, sőt az emberek egyre többet hajlandóak erre fordítani.

Egy egészségbiztosítás havi díja a szerződő egészségügyi állapotától és a szolgáltatási csomag tartalmától függ, viszont általában már a legolcsóbb csomagok is tartalmazzák a 0-24 órás telefonos orvosi ügyeletet és az éves menedzserszűrést, valamint az ambuláns műtéteket, amelyek országszerte igénybe vehetőek. Az átlagos, 25 ezer forintos díj általában fedezi a fekvőbeteg-ellátást, a nagy értékű diagnosztikai műszerek igénybe vételét (CT, MRI, PET-CT), a második orvosi szakvéleményt, a külföldi gyógykezelést, a fogászati ellátást és a terhesgondozást is.

"A magyarok döntő többsége vesz igénybe valamilyen fizetős egészségügyi szolgáltatást, ezért sokaknak jobban megéri, ha biztosításon keresztül teszik meg ugyanezt havonta egy kisebb összegért, amiért cserébe többmilliós értékű kezeléseket vehetnek igénybe" - tette hozzá Sipos Csaba, aki szerint a jövőben további növekedés várható a magánegészségügyben.

Sajtókapcsolat:
GRANTIS Hungary Zrt.
tel.: +36 1 58 58 555
email: marketing@grantis.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.