OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. augusztus 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. február 1., péntek 13:45

2018-ban több mint 100 ezer rászorulót támogatott élelmiszer-adományaival a Tesco
    Budapest, 2019. február 1., péntek (OTS) - A Tesco 205 magyarországi áruházából már 163-ban bevezette élelmiszermentő programját. 2018-ban az áruházlánc összesen több mint 7 500 tonna élelmiszert adományozott rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és partnerszervezetein keresztül. Az áruházlánc így tavaly 109 ezer rászorulónak segített. A Tesco szeretné összes áruházát bekapcsolni az élelmiszermentésbe, ehhez pedig országszerte további karitatív szervezetek jelentkezését várja.

    A Tesco mintegy 500 munkatársa foglalkozik azzal minden nap, hogy az áruházlánc élelmiszermentő programja keretében rászorulóknak segítsen. Ők leválogatják a már nem eladható, de emberi fogyasztásra még tökéletesen alkalmas zöldséget, gyümölcsöt és pékárut a polcokról, adományként összekészítik, majd átadják az Élelmiszerbank és partnerszervezetei munkatársainak, akik az áruházak környékén élő rászorulókhoz juttatják el ezeket. A tavaly megmentett élelmiszer-mennyiség (7 500 tonna) csaknem 800 tonnával több az egy évvel korábbinál, ami jól tükrözi a 2014 óta működő program folyamatos fejlődését.

A napi adományozás mellett az áruházaknak lehetőségük van arra, hogy készletváltáskor, illetve az ünnepi zárva tartáskor kiegészítsék az adományokat olyan élelmiszerekkel is, amik kikerülnek a választékból, illetve a zárva tartás ideje alatt járnának le. Tavaly így összesen 138 ezer kilogramm egyéb élelmiszert is adományozni tudott az áruházlánc azoknak a szervezeteknek, amelyek meg tudták oldani ezek elszállítását.

Az élelmiszermentésben és az élelmiszer-adományok átvételében részt venni kívánó karitatív szervezetek az Élelmiszerbank honlapján tudnak tájékozódni és jelentkezni a programba.

További részletek a Tesco élelmiszermentő programjáról és a program kihívásairól:
http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/sajtó/sajtóközlemények/article/a-tesco-43-millio-adag-elelmiszert-mentett-az-elmult-evekben

Sajtókapcsolat:
Hevesi Nóra
Kommunikációs igazgató
Tel.: +36 20 821 2492
nora.hevesi@tesco.com

Paparó Tamás
Külső kommunikációs menedzser
Tel.: +36 20 821 2138
tamas.paparo@tesco.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.