OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2021. május 25., kedd 09:30

A Játéknet vásárlói így ünneplik a gyereknapot - te mit csinálsz?
    Budapest, 2021. május 25., kedd (OTS) - Mint az online játékpiac egyik legnagyobb szereplője, a Játéknetnél arra kértük vásárlóinkat, osszák meg velünk, a 2021-es gyereknapi terveiket. A koronavírus árnyéka nem először vetül a gyerekek ünnepére. Azonban, míg tavaly a maszkviselés volt a védekezés fő módja, addig idén az oltási program révén fokozatosan nyitnak az üzletek és a családi programok helyszínei is. Ezek alapján mutatjuk, mit terveznek május utolsó vasárnapjára.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210525_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210525_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210525_003.jpg

Rendezvény

A lazuló korlátozások ellenére még mindig csupán a megkérdezettek fele tervez élményt, közös családi programot ajándékozni. A megszokott rendezvényeket ugrálóvárral és kisállat-simogatóval talán megtartják helyenként, de a vírushelyzet aktuális állása akár egyik napról a másikra megnehezítheti a szervezők dolgát, vagy éppen elveheti a családok kedvét a tömegtől. Azok, akik nem mondtak le teljesen a rendezvényekről, várhatóan a hétvégét megelőző napokban tudhatják meg, hol számíthatnak biztos programokra.

Hagyományos játékok

Apropó, játékok, a magyarok biztosra mennek; még az élményt, programot ajándékozók több mint fele is tervez kisebb-nagyobb tárgyi ajándékot adni - ezeket be is kell szerezni. A vírushelyzetre és a kényelemre való tekintettel a kis értékű ajándékok 71%-át, míg a nagy értékű ajándékok 84%-át szerzik be a vásárlók webáruházakból, így például a Játéknet kínálatából. Ettől a megoldástól messze elmarad a hipermarketekben és a játékboltokban vásárlók száma.  Az őszi-téli hónapokban beltéri elfoglaltságot kereső családok körében népszerűek a társasjátékok; több mint 60% számára vált hobbivá a közös játék ilyen formája. Az otthonnal kapcsolatos hobbikat, a főzést, a kertépítést és a lakásfelújítást, vagy a klasszikus olvasást is sokan űzik, így bármilyen téren megtalálhatják azt a tevékenységet, amit a gyerekekkel együtt végezhetnek, és ami ezáltal felejthetetlen emlékekké válhat az egész család számára.

A hagyományos játékok között is érdemes válogatni. A szülők ilyenkor szerzik be azokat a termékeket, amikre gyermekük már régóta vár, vagy azokat, amik nem csak szórakoztatók, de hasznosak is. A digitális oktatás sosem látott kihívások elé állította a szülőket, így nem csoda, hogy a válaszadók 60%-a oktató szoftverekkel támogatja az előmenetelt, míg 40-40% fordult online tanfolyamokkal és készségfejlesztő játékokkal. Ez utóbbiak erejét nem szabad lebecsülni, hiszen szinte láthatatlanul támogatják a kisebbek olyan készségeit, mint a memória, a logika és a koncentráció.

Kültéri játékok

A játékvásárlási kedv gyereknaptól függetlenül is fennáll; a szerencsés, kerttel rendelkező válaszadók több mint fele már rendelkezik kültéri játékokkal, mégis 67%-uk tervezi a kerti játszótér további bővítését. A már meglévő játékok arányainak megfelelően a legtöbben a kerti játszóházak beszerzését tervezik - hiszen ezekből van kevesebb a háztartásokban. A játszóházak választéka folyamatosan bővül, így a mesefigurás, könnyű szerkezetű változattól a divatos külsejű csónakházat imitáló darabokig minden megtalálható a gyártóknál.

A zárt üzletek sok családot késztettek arra, hogy szabadidejüket a természetben töltsék. A kiránduló útvonalak mellett a jó időben sokan próbáltak ki vízi sporteszközöket. Az elmúlt egy évben a válaszadók fele használt gumicsónakot, kajakot vagy a divatos SUP-ot, és még többen tervezik ezek kipróbálását és megvásárlását a jövőben. Ezek az eszközök is elérhetők, így a sportos és természetjáró családoknak érdemes kihasználni a jó időt, és felkerekedni a családdal egy kis horgászatra, csónakázásra, vagy SUP-ozásra.

A szeszélyes tavasz még hozhat esős napokat, de reméljük, hogy nyáron még több időt tölthetnek a családok a szabadban. Május utolsó vasárnapjára rengeteg mókát és kacagást kíván a JátékNet csapata.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.