OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. június 25. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 31., kedd 10:00

A Kürt Zrt. sajtóközleménye
    Budapest, 2022. május 31., kedd (OTS) - 2021. szeptember 1-én sikeresen elindította a Kürt Zrt. az "Integrált biztonsági öntanuló naplóelemző, automatikus, intelligens riportkészítő, monitorozó és szervezeti kockázatelemző virtuális appliance fejlesztése" tárgyú projektet, melyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása című pályázati felhívásban 150 247 475 Ft összegű támogatást nyert el. A projekt véghatárideje 2022. november 30., mely időpontig az alábbi feladatok kerülnek végrehajtása.

        A projekt, egy többfunkciós, integrált, biztonsági és öntanuló elemző rendszer, mely egy logelemző, logtároló, monitorozó appliance alkalmazás virtuális környezetre történő fejlesztése, és egy IT GRC alkalmazás biztonsági kockázatkezelő funkcióinak integrálása révén jön létre. Az öntanuló monitorozó és logelemző rendszer automatikusan figyeli az ügyfél informatikai rendszerének biztonsági állapotát és szükség esetén beavatkozva újabb típusú incidensriportokat hoz létre. A felhasználó teljes informatikai rendszerének leírása megtalálható egy inventory részben. Abban az esetben, ha valamely felügyelt alrendszerben egy incidens keletkezik az inventory által rögtön megállapítható, hogy mik az alrendszer függőségei, kapcsolatai. Az üzleti hatáselemző majd kockázatmenedzsment modulból pedig azonnal megállapíthatók a lehetséges üzleti károk, és a védekezés és hibaelhárítás szükséges mértéke és időintervalluma. Az öntanuló képesség az inventory és a loggyűjtő rendszer logjainak vizsgálata alapján jön létre, mely alrendszerek figyelik a változásokat és átvezetik azokat a teljes rendszerbe.
     Kutatni és fejleszteni kívánjuk a naplóelemzés öntanuló virtualizációját, hogy virtuális appliance-ként legyünk képesek értékesíteni a rendszert. A kutatás-fejlesztés szükségességét és a fejlesztendő termék újszerűségét az alapozza meg, hogy jelenleg a piacon lévő hasonlóan komplex termékeket csak nagy erőforrás-igénybevétellel lehet működtetni ellentétben a mi öntanuló rendszerünkkel. A jelenleg elérhető rendszerek esetén természetesen nagy hardver és szakember erőforrásigényről is beszélhetünk. Az öntanuló rendszer kiküszöböli a folyamatos paraméterezés szükségességét, mellyel jelentősen csökken a humán oldali erőforrásigény.
     A fentiekhez kapcsolódóan az alábbi modulok kutatása és fejlesztése kerül elvégzésre: Öntanuló monitorozó modul, Szabályszerkesztő modul, Interface modul, Security Awareness modul.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.