OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 31., kedd 10:50

A Todd Boehly és a Clearlake Capital által vezetett konzorcium végrehajtotta a Chelsea labdarúgó klub felvásárlását
    London, 2022. május 31., kedd (Business Wire/OTS) - A klubot közösen irányító új tulajdonosok elkötelezettek a növekedés és a példa nélkül állóan kiemelkedő labdarúgási hagyományok továbbvitele iránt - Az Eldridge elnöke és vezérigazgatója, Todd Boehly, valamint a Clearlake Capital Group, L.P. (a továbbiakban leányvállalataival együttesen "Clearlake") május 30-án bejelentették, hogy végrehajtották a Chelsea Football Club (a továbbiakban "Chelsea FC" vagy "a Klub") tulajdonjogának átruházását. A konzorciumban részt vesz továbbá Hansjörg Wyss, a Wyss Alapítvány (Wyss Foundation) tulajdonosa és Mark Walter, a Guggenheim Capital társalapítója és vezérigazgatója. Walter és Boehly a tulajdonosai a Los Angeles Dodgers-nek, a Los Angeles Lakers-nek és a Los Angeles Sparks-nak. Az ügylet megkapta az összes szükséges jóváhagyást az Egyesült Királyság kormányától, a Premier League-től és egyéb hatóságoktól.

    A megállapodás alapján Boehly és a Clearlake egyenlő irányítási jogokkal rendelkeznek és közösen irányítják a Klubot. A holding vállalat elnöke Boehly lesz.

Boehly és a Clearlake elkötelezettek az olyan kulcsfontosságú területekbe való befektetések iránt, amelyek kibővítik és erősítik a Chelsea versenyképességét, ideértve a Stamford Bridge stadion újrafejlesztését, valamint további befektetéseket az Akadémiába, a női csapatba és a Kingsmeadow stadionba. A tulajdonosok ugyanakkor folytatni fogják a Chelsea Alapítvány (Chelsea Foundation) által végzett fontos munkát is.

"Megtiszteltetés számunkra, hogy a Chelsea Football Klub új kezelői lehetünk" - jelentette ki Boehly. "Mindannyian 100%-osan támogatjuk minden meccs minden percét. Tulajdonosként a jövőre vonatkozó elképzelésünk kristálytiszta: szeretnénk, ha a rajongók büszkék lehetnének a Klubra. Amellett, hogy kötelezettséget vállalunk az ifjúsági csapat fejlesztése és a legjobb tehetségek megszerzése iránt, terveink szerint hosszú távú befektetéseket is megvalósítunk a Klubbal kapcsolatosan, építkezve a Chelsea eddigi kiemelkedően sikeres működésére. Ezúton is szeretném kifejezni személyes köszönetemet a brit kormány minisztereinek és hivatalnokainak, valamint a Premier League-nek az ezt lehetővé tévő munkájukért."

Behdad Eghbali és José E. Feliciano, a Clearlake társalapítói és ügyvezető tulajdonosai a következőket nyilatkozták: "Nagy öröm számunkra, hogy biztosíthatjuk a Chelsea angol és globális labdarúgásban játszott vezető szerepének továbbvitelét és a labdarúgó tehetségek fejlesztése terén betöltött előrevivő tevékenysége folytatását lehetővé tévő forrásokat. Mi is szeretnénk megköszönni a hatóságoknak a folyamat során végzett munkájukat. A sportba és médiumokba való befektetések úttörőiként nagy izgalommal várjuk a Toddal és a konzorcium többi tagjával a Klub globális platformként való, érdemi fejlesztését célzó együttműködést. Együtt kibővítjük majd a Klub befektetéseit az infrastruktúra, a technológia és a sporttudomány terén annak érdekében, hogy támogassuk a Chelsea fantasztikus labdarúgó és kereskedelmi csapatát, és így elérjük azt a végső célunkat, hogy e növekedés révén még több sikert érhessen el a Klub a rangadókon."

Az új tulajdonosok csoportja szeretné kifejezni elismerését a Digitális, Kulturális, Média- és Sportügyi Minisztériumnak (Department for Digital, Culture, Media and Sport), a HM Treasury-nek (az Egyesült Királyság pénzügyi és gazdasági minisztériuma) és a Premier League-nek az ennek a sorsdöntő, rendkívül összetett ügyletnek a felülvizsgálata során tanúsított elkötelezettségükért és professzionalizmusukért.

Az új tulajdonosok csoportjának pénzügyi tanácsadói a Deutsche Bank, a Goldman Sachs, a Moelis & Company LLC és a Robey Warshaw LLP voltak. Jogi tanácsadójukként a Latham & Watkins LLP, a Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP és a Sidley Austin LLP működött közre.

A Fordstam Limited és a Chelsea FC kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként a The Raine Group járt el, jogi tanácsadást pedig a Northridge Law LLP, a Simmons & Simmons LP és a Pillsbury, Winthrop, Shaw, Pittman LP biztosított számukra.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220530005307/en/

Kapcsolat:
Eldridge:

Nadia Damouni
ndamouni@prosek.com
+1 646 818 9217

Aidan O'Connor
aoconnor@prosek.com
+1 646 818 9283
Clearlake:

Max Cherry
max.cherry@fgh.com
+1 201 803 3768

Winnie Lerner
Winnie.Lerner@fgh.com
+1 917 375 5652


Forrás: Eldridge


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.