OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. szeptember 7., szerda 18:00

A barkácsolás nem ismer határokat: A kreatív projektek egyes oktatóvideóit az OBI nyolc különböző nyelven teszi elérhetővé (1. rész)
    Wermelskirchen, 2022. szeptember 7., szerda (APA/OTS) - Parketta csiszolása, laminált parketta lerakása, saját kerti tűzrakó hely építése otthon vagy fűrészporos tapéta felragasztása: A barkácsprojektekhez készült oktatóvideók nem csak a fiatalabb generáció körében népszerűek. Hasznos, ha az ilyen online oktatóanyagok több nyelven is elérhetők, akár az Ön anyanyelvén is. A cél, hogy a jövőben az OBI oktatóvideói mindenki számára könnyen hozzáférhetővé váljanak, valamint, hogy a barkácsolás világába való betekintés felhasználóbarát legyen - mindebben a nyelv kulcsfontosságú szerepet játszik. Ezért számos népszerű OBI videó már nemcsak németül érhető el, hanem a Németországban és Ausztriában leggyakrabban beszélt idegen nyelveken is. A "Wir alle sprechen DIY" (Barkácsolás határok nélkül) kezdeményezés révén az OBI fenntartható példát kíván mutatni az egész ágazat számára, és piacvezetőként úttörő munkát végez.

    A kezdeményezést széles körű kreatív kampány övezi kültéri hirdetésekkel, a digitális média lehetőségeivel és olyan hírességek hangjaival, mint Motsi Mabuse, Kida Khodr Ramadan, Ilkay Gündogan, Emilija Wellrock és DagiBee.

Ez egyértelműen a nemzedékeken és korcsoportokon átívelő, egyre növekvő barkácskultúra iránti nagyobb társadalmi felelősségvállalás jele: Az OBI új, "Wir alle sprechen DIY" (https://www.obi.de/pages/wir-alle-sprechen-diy) kezdeményezése a fontos és a közösség körében népszerű online oktatóanyagok több nyelven való megjelentetésével veszi kezdetét.

A laminált padló lerakását, a falfestést, a fűrészporos tapéta felragasztását, a tűzrakó hely építését, a parkettacsiszolást, a vinilpadló lerakását, a mosogatótálca cseréjét és bekötését, valamint a fűtőtest megfelelő karbantartását és légtelenítését bemutató oktatóvideók már nemcsak német nyelven érhetők el, hanem a Németországban és Ausztriában leggyakrabban beszélt idegen nyelveken is. Így török, lengyel, orosz, arab, ukrán, angol, olasz és román nyelveken. A nyelvi különbségek ezután már nem jelenthetnek akadályt a következő barkácsprojekt megvalósításában.

A barkácsolás nem ismer határokat

"Mindannyian szoktunk barkácsolni - és ez jó dolog" - mondja Christian von Hegel, az OBI vállalati marketing igazgatója. "Szívügyünknek tekintjük, hogy mindenki számára - származástól, kortól és nemtől függetlenül - elérhetővé tegyük az inspiráló, "csináld magad" projekteket. A nyelv az együttműködés és a kreativitás kulcsfontosságú mozgatórugója. Mi, az OBI-nál azon munkálkodunk, hogy ez megvalósuljon."

A német és közép-európai barkácspiac vezető márkájaként az OBI úttörő munkát végez az oktatóvideók fordításával, és az első barkácsáruház, amely több nyelven teszi elérhetővé népszerű oktatóvideóit - így már ukrán nyelven is, hogy a háborús övezetből érkező menekültekhez is szólni tudjon. A közösségi visszajelzésekre építve pedig további intézkedések, videók és nyelvek bevezetését tervezzük.

A barkácsolás, mint a fiatalok kulturális önmegvalósítása

A barkácsolás egyre nagyobb népszerűségnek örvend minden korcsoport körében. Ahogy arra a Rheingold piackutató intézet által az OBI megbízásából készített legújabb tanulmány is rámutat, a manuális kreativitás segít - különösen a Z és Alfa generációk számára - a digitális világgal való egyensúly megteremtésében: "A barkácsprojektek lehetőséget adnak a fiatal felnőttek számára, hogy produktívan és kreatívan valósítsák meg saját elképzeléseiket, és tudatosan kitörjenek a digitális világból" - mondja Christian von Hegel.

"A fiatalok és a fenntarthatóság" című tanulmány (2022. május) szerint a Z generáció 74 százaléka azon a véleményen van, hogy túl sok időt töltenek okostelefon, táblagép vagy számítógép használatával.

A legtöbb fiatal számára - többek között - az elkészített munka felett érzett büszkeség (70 százalék) és saját elképzeléseik megvalósítása (64 százalék) teszi vonzóvá a barkácsolást. A fiatalok 71 százaléka végzett már például teljes átalakítást a szobájában, további 65 százalékuk pedig már ajándékozott saját készítésű dísztárgyakat.

Kreatív kampány kültéri hirdetésekkel, a digitális média lehetőségeivel és hírességek támogatásával

A közösségi médiában a "Wir alle sprechen DIY" kreatív kampányt olyan hírességek hangjaival támogatják, mint például: Motsi Mabuse (angol), Kida Khodr Ramadan (arab), DagiBee (lengyel), Emilija Wellrock (ukrán) és Ilkay Gündogan (török), akik népszerű Instagram-profiljukon hivatkoznak a kezdeményezésre.

A "Wir alle sprechen DIY" kampány első körben 2022. augusztus 15-től szeptember 12-ig tart, és magában foglal számos kommunikációs intézkedést, valamint megjelenést a digitális médiában és kültéri hirdetések révén. Célja, hogy sikeresen szólítsa meg mind a nyolc nyelven a Németországban és az Ausztriában élő, meglévő és új célcsoportokat. Így például idegen nyelvű óriásplakátok jelzik, hogy a népszerű videók már arab, török, román és más nyelveken is elérhetők. A kampány középpontjában az online kereső stílusában testet öltő kulcsfontosságú látványelem áll.

Ötlettől a megoldásig - minden nyelven

A "Wir alle sprechen DIY" kampány azt a felfogást és üzenetet kívánja közvetíteni, hogy az OBI mindenki számára elérhető" - fűzte hozzá Christian von Hegel. Minden videó minden nyelven elérhetővé válik a YouTube-on és egy külön erre a célra létrehozott honlapon (https://www.obi.de/pages/wir-alle-sprechen-diy) is. Ez utóbbin a barkácsolni vágyók nemcsak az útmutatókat találják meg, hanem a szükséges anyagok bevásárlólistáját is. Így Ön a legközelebbi OBI szaküzletben könnyedén beszerezheti a szükséges anyagokat, majd nekiláthat a munkának. Hiszen: Ötlettől a megoldásig - minden nyelven. (folyt.)



2022. szeptember 7., szerda 18:01

A barkácsolás nem ismer határokat: A kreatív projektek egyes oktatóvideóit az OBI nyolc különböző nyelven teszi elérhetővé (2. rész)
    Wermelskirchen, 2022. szeptember 7., szerda (APA/OTS) -

    
Az OBI-ról

OBI - a német és közép-európai barkácspiac vezető márkája

Az OBI piacvezető a barkácsáruházak körében Németországban. Az első üzlet 1970-ben nyílt meg Németországban, majd 1991-ben az OBI sikeres külföldi terjeszkedésbe kezdett. Mindössze 5 év alatt az OBI Európa számos országában vezető szerepre tett szert a barkácsáruházak között. Az OBI márkát ma már több mint 670 üzlet képviseli Európában. A német piacon több mint 350 üzlettel rendelkező OBI további kilenc európai országban is jelen van, úgy mint: Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Ausztria, Lengyelország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia, Csehország és Magyarország. A Tengelmann csoporthoz tartozó OBI vállalatnak jelenleg több mint 48 000 alkalmazottja van. A 2021-es pénzügyi évben a teljes árbevétel 8,7 milliárd eurót tett ki.

- A kép elérhető az AP Images (http://www.apimages.com) -

Sajtókapcsolat - OBI
Sajtókapcsolat - OBI:
OBI Group Holding SE & Co. KGaA
Albert-Einstein-Str. 7-9
42929 Wermelskirchen
Tel: 02196/ 76 0
Fax: 02196/ 76 1019
E-Mail: presse@obi.de

Sajtókapcsolat - PR-ügynökség
FAKTOR 3 AG
OBI csapata
Kattunbleiche 35
22041 Hamburg, Németország
Telefon: +49 40 679446-0
E-Mail: obi@faktor3.de
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.