OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. május 30., kedd 16:05

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Szenzációs magyar siker, szomorú epilógussal
    Budapest, 2023. május 30., kedd (OTS) - 2023. május 26-27. között Franciaországban Toul városa mellett, a Mosel-folyón került megrendezésre a XV. Veterán, a V. Masters és a XXIV. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. A Francia Sporthorgász Szövetség (FFPS) szervezésében lebonyolított világbajnokságokon ezúttal 22 nemzet 38 csapata mérette meg magát. A tavalyi szegedi VB eredményét is felülmúlva a magyar nemzeti válogatottak sporttörténelmi sikert elérve mindhárom szakágban világbajnoki címet szereztek, ráadásul emellett egyéni arany- és ezüstéremnek is örülhettünk.

    A veterán világbajnokságot a magyar csapat nyerte 30,5 ponttal, a második helyen végző 32 pontot szerző lengyel-, valamint a 34 ponttal harmadik helyen végző horvát válogatott előtt. Nemzeti válogatottunk összetétele: Végh Tamás delegáció vezető, Timár Szabolcs szövetségi kapitány, ifj. Varga József másodkapitány, Czakó János, Pausits Imre, Papp József, Timár Gábor, Varga József versenyzők, Dömötör Attila, Lőrincz Dénes, Papp-Kósa Gabriella segítők. Timár Gábor, a válogatott rutinos versenyzője bámulatos pályafutását megkoronázva egyéniben is világbajnoki címet szerzett, az ezüstérmes Branko Matijevic és a bronzérmes Marian Masewicz előtt.

A mozgáskorlátozott világbajnokságot a magyar válogatott nyerte nagy csatában 27 ponttal, a 28 pontot szerző Horvátország előtt, a harmadik helyen pedig Olaszország végzett 35 ponttal. A csapat tagjai: Horváth Gyula Gábor szövetségi kapitány, Kisjuhász Bence másodkapitány, Csala Tibor, Gurisatti Gyula, Jámbor János, Szendrei Attila versenyzők; Jámbor Dávid, Katona Máté, Szász Attila, Szűcs Tamás segítők. Csala Tibor a bronzérmeshez és a 4. helyezetthez hasonlóan szintén 4 ponttal, de kevesebb fogott súllyal az 5. helyen végzett, Jámbor János 6. lett.

A masters világbajnokságot a magyar nemzeti válogatott nyerte 40 ponttal, második a remekül hajrázó és 45 pontot gyűjtő Cseh Köztársaság csapata, harmadik helyen Szlovénia végzett 51 ponttal. Itt is született egy szép egyéni magyar eredmény. A világbajnok Miroslav Melcher (Cseh Köztársaság, 5 pont) mögött azonos pontszámmal - csupán pár dekagrammal lemaradva - Erdei Attila Csaba ezüstérmes lett. A magyar csapat összeállítása: Barna Szilárd csapatvezető, Timár Dániel szövetségi kapitány, Vörösházi György másodkapitány, Ambrus Tibor, Erdei Attila Csaba, Faragó Róbert, Heimann József, Holler László versenyzők; Faragó Róbertné Erdélyi Mária, Lékai Beáta, Tóth Szilvia segítők.

A MOHOSZ ezúton is szintén megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk a kiemelkedő szerepléshez!

Sajnos ezúttal a sikerek fényére szinte rögtön egy nem várt, súlyos árnyék is vetült, ugyanis Dömötör Attila segítő (hivatalos csapattagként a sportolót koordináló, szintén sportoló technikai háttérember) közvetlenül a hazaérkezése után rosszul lett és életét a mentőszolgálat kiérkező, mindent megpróbáló munkatársai sajnos a legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták megmenteni. Emlékét valamennyien megőrizzük és a MOHOSZ külön fog intézkedni sporttársunk méltó búcsúztatása érdekében.

         MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2023. május 30.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.