OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 6., kedd 14:01

ISMÉT SEGÍT A BÉRES - Újabb nagy értékű termékadományt juttat a Béres Alapítvány az ukrajnai civil lakosság egészségének védelmére
    Budapest, 2023. június 6., kedd (OTS) - A Béres Alapítvány ismételten jelentős mennyiségű termékadománnyal igyekszik segíteni a háború miatt sokat szenvedő ukrajnai embereket. A civil lakosság egészségének támogatása érdekében Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, ezúttal több mint 7 millió forint értékben egészségvédő termékeket adott át az ukrajnai civil jótékonysági szervezeteket képviselő Magyarország Ungvári Főkonzulátusa részére június 6-án. A küldöttséget dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul vezette, az átadáson részt vett Heizer Antal kijelölt ukrajnai nagykövet, Lesku Miklós Záhony alpolgármestere és dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke is. Az adomány átadására, átvételére a Béres Gyógyszergyár szolnoki telephelyén került sor. A termékek célba juttatása érdekében a Béres Alapítvány Magyarország Ungvári Főkonzulátusa mellett a határmenti Záhony Város Önkormányzatával működik együtt.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230606_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230606_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230606_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230606_004.jpg

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke az adomány átadásakor hangsúlyozta: "Egy háborúban, amikor egy ország lakosságát elképzelhetetlen lelki és fizikai teher sújtja, minden jószándék, minden odafigyelő segítség fontos, és sokszorosan számít. Béresként közvetlen közelről is látjuk az ukrán lakosság rászorultságát, hiszen Ukrajnában saját képviselettel rendelkezünk, országszerte dolgoznak munkatársaink. Átéltük a vezetőnk menekülését hat gyermekével a rakétatámadások elől, láttuk a kollegák lerombolt házát, a bőrünkön érezzük a mindent átható bizonytalanságot. Ebben a helyzetben a Béres Alapítványnak elhivatottnak kell lennie a segítségnyújtásban. A háború kitörése óta támogatjuk a nehéz helyzetbe jutottakat, kötelességünknek tartjuk, hogy amit csak tudunk, megtegyük. Tudjuk, hogy mostani adományunkkal az egészségügyi támogatás mellett lelki megerősítést is adunk nagyon sok embernek."

Dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul elmondta: "Ismét szemtanúi lehetünk annak, hogy a Béres Alapítvány nagyvonalú adománnyal gondoskodik a rászorulókról, tovább erősítve ezzel az anyavállalat alapvetését, ami id. dr. Béres József hitvallásával 50 év után is megegyezik. A záhonyi származású agrárkutató-feltaláló születésétől fogva a nemzetek egymásra utaltságának környezetében, egy hármas határövezetben nőtt fel. A II. világháború frontját is megjárt tudósnak bőven jutott kihívás az életben, ő azonban nem a saját-, hanem embertársai megsegítésén fáradozott. Találmánya, mely hozzájárul Magyarország kollektív egészségmegőrzéséhez, külföldön is bizonyította hatékonyságát. A 7 millió forintot meghaladó értékű adomány célba juttatása nagyon nagy felelősség, ezért a Béres Gyógyszergyár Zrt. és Béres Alapítvány minden dolgozójának ígérem, hogy a legnagyobb lelkiismeretesség elve szerint keressük fel azokat az Ukrajnában élő embereket, akiknek különös szükségük van a gondoskodásra ezekben a nehéz időkben.
Külön szeretnénk megköszönni Záhony Város valamennyi lakosának és tisztviselőjének azt az önfeláldozó, fáradhatatlan munkát, amit az ukrajnai emberek megsegítése érdekében végeznek immár 500 napja folyamatosan. Id. dr. Béres József és leszármazottjai, szellemi örökösei le sem tagadhatnák záhonyi gyökereiket."

A Béres Alapítvány az orosz-ukrán háború kitörése óta igyekszik folyamatosan segíteni - elsősorban egészségvédő Béres-termékek adományozásával - a háború miatt nehéz helyzetbe került ukrajnai lakosságot. Támogatják a menekülteket, a rászorulókat, az időseket. Számos karitatív szervezettel való közvetlen együttműködéssel célzottan juttatják el adományaikat a valóban rászorulóknak, odafigyelésükkel nem csupán egészségügyi, anyagi, de lelki és erkölcsi támogatást is nyújtanak sok-sok embernek. A mostani termékadománnyal együtt eddig összesen 35 millió forint értékű Béres-készítménnyel segítettek.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.