OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 8., csütörtök 08:45

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Horgászdiplomácia a jelen elismerése mellett a jövő érdekében
    Budapest, 2023. június 8., csütörtök (OTS) - A mai napon Debrecen mellett, az egyre elismertebb Látóképi-víztározón kerül megrendezésre a sporthorgászat újabb ünnepe, a Magyar Horgászat Nagyköveteinek jubileumi, X. Találkozója és Horgászversenye. Ez az a rendezvény, ahol a nagykövetek, a nemzeti horgászsport élversenyzői, a horgászszövetség tagszervezeteinek, speciális jogállású tagjainak vezető tisztségviselői és a MOHOSZ "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer támogatói, valamint a térség és a média képviselői nem "csak" találkoznak, hanem a hagyományos versenyzés mellett, kötetlen hangulatban egyben eszmét is cserélnek a magyar horgászat jelenéről és jövőjéről is.

    Mint talán már köztudott, a magyar horgászat nagykövetei olyan kiemelkedő közéleti személyek közül kerülnek ki, akik a horgászsportot széles körben népszerűsíteni tudják hazánkban, ezzel hozzájárulva e remek szabadidős tevékenység további fejlesztéséhez is. Eddig 13 nagykövet került megbízásra, közöttük sportolók, színészek és egyéb közéleti személyiségek, akik közül kiemelnénk dr. Áder János volt köztársasági elnököt. Legutóbb új nagykövet megbízására a 2017. évben, Maconkán került sor. Rohan az idő… A jubileum és ezen tény, valamint a horgászlétszám időközben bekövetkezett újabb jelentős emelkedése is indokolja a kör további bővítését. Tekintettel a 100 ezer főt meghaladó horgászhölgy-létszámra is már aktuális legalább egy női nagyköveti megbízás kiadása is.

E neves kör bővítésén túl a tervek szerint hamarosan sor kerül majd a rendezvény megújítására is. Jelenleg színhelyként a találkozó olyan vízpartokon kerül megrendezésre, ahol a versenysporttal vagy a horgászturizmussal kapcsolatban a MOHOSZ és horgászszervezetei eredményeket értek el, vagy éppen kíván elérni. Így egyáltalán nem véletlen, hogy idén az ország második legnagyobb városa, Debrecen szomszédságába, a Látóképi-víztározóra került az esemény, ahol az eddigi eredményeket elismerve, a városvezetéssel közös terveink szerint a jövőben egy kiemelt horgászturisztikai szolgáltatási pont építésére kerülne sor. A jövőben jobban szeretnénk koncentrálni a horgászturizmus gócpontjaira, de a térségi lakosság bevonására is.

Újra visszatérve a rendezvény résztvevőire, egy ilyen találkozón a nagykövetek mellett szokás szerint részt vesznek térség képviselői, világbajnok sportolóink, valamint a területi horgászszervezetek vezetői is. Külön érdekesség az is - mivel a Nemzeti Sportgála más műfaj -, hogy évente ez az egyetlen alkalom, amikor a világelső horgászsport több tucat világbajnoka együtt versenyezhet, szakágaktól, kortól, nemtől függetlenül. A három fő kategóriában lebonyolított baráti horgászverseny és az azt követő beszélgetések pedig méltó keretet adnak a ma mintegy 900 ezer főt számláló magyar horgásztársadalom társadalmi jelentőségének, szerepének és terveinek megmutatására is.

Tudjuk, hogy a vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében még sok munka vár ránk. Így a mai ünnepen sem lehet hátradőlni, sőt a szektornak az eddigi eredmények megvédéséhez, a horgászturisztikai hálózatos fejlesztések megalapozásához soha nem látott segítségre van szüksége a reformokat támogató, az eredményeket elismerő és a horgászok mellett azokat részben finanszírozó Kormány részéről is. Ma a lényeg, hogy a munka folytatódik, az együttműködés adott. Építsük együtt a jövőt, így ismét sikerülni fog!


         MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2023. június 08.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.