OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 8., csütörtök 09:32

Falcon 40B: A világ vezető mesterséges intelligencia (MI) modellje a betanításra alkalmas számítási teljesítményre irányuló pályázati felhívás legkreatívabb használati eseteit jutalmazza
    Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek, 2023. június 8., csütörtök (Business Wire/OTS) - Hatalmas kereslet a tudósok, kutatók, valamint a kis-és középvállalkozások (KKV) részéről - A Falcon 40B, amely a Hugging Face nagy nyelvi modellek (LLM) ranglistáján a világ vezető, nagyszabású, nyílt forráskódú mesterséges intelligencia (MI) modellje, elsöprő mennyiségű választ kapott a pályázati felhívásra a tudósok, kutatók és a KKV-vállalkozások részéről, akik szívesen alkalmaznák a modellt az innovatív használati esetekhez.

    A válasz az MI-modell megalkotójának, az Abu Dhabi Technológiai és Innovációs Intézetnek (TII) egymást követő bejelentéseit követi, amely befektetés formájában a legkiválóbb projektötletek részére kínál hozzáférést a betanításra alkalmas számítási teljesítményhez.

A számítási teljesítmény segítségével a fejlesztők megnövelt hatékonysággal, termelékenységgel és teljesítménnyel képesek kezelni az összetettebb és erőforrás-igényesebb használati eseteket. Azáltal, hogy a Falcon 40B, a világ legjobb nyílt forráskódú nagy nyelvi modelljének (LLM) képességeivel kísérletezhetnek, a fejlesztők eddig még feltérképezetlen területekre merészkedhetnek, ezzel gyors ütemben serkentve az innovációt és bővítve az MI-megoldások lehetőségeit.

A legjobb alkalmazási koncepciók felkutatása érdekében a világ minden tájáról, minden iparágból és szektorból várják a pályázatokat. Az iparágak közé tartozik például a biotechnológia, a mérnöki tudományok, a vállalati megoldások, az ügyfélszolgálat, a pénzügy és az egészségügy. Az egészségügyben például az LLM-alkalmazások segíthetik az orvosokat az orvosi szakirodalom, a betegfelvételek és a kutatási eredmények elemzésével, hogy bizonyítékokon alapuló ajánlásokat nyújtsanak. Ez lehetővé teheti a gyakorló orvosok számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, és a legújabb ismeretek és betekintések alapján javítsák a betegellátást.

"Arra bíztatjuk a tudósokat, kutatókat és a merész ötletekkel rendelkező vállalkozókat, hogy nyújtsák be javaslataikat a Falcon 40B használatára" - mondta őexcellenciája (H.E.) Faisal Al Bannai, a TII anyavállalatának, a Fejlett Technológiák Kutatótanácsának (ATRC) főtitkára. "Izgatottan várjuk, hogy a számítási teljesítményt a VentureOne-on, az ATRC kereskedelmi ágán keresztül a leghatásosabb javaslatokba fektessük be, és hogy potenciálisan a legígéretesebb fejlesztőkkel alakíthassunk ki partnerséget."

"Minden elénk kerülő javaslat alapos és aprólékos értékelésnek lesz alávetve a TII dedikált AI Cross-Center Unit (AICCU) egysége által" - árulta el Dr. Ebtesam Almazrouei, az AICCU megbízott főkutatója. "Több mint 40 rendkívüli MI-tudósból álló csapatunk kivételes intellektussal és találékonysággal rendelkező fejlesztőket keres, és készen áll minden egyes javaslat tanulmányozására. Legfőbb célunk a mesterséges intelligencia fejlődésének határait feszegetni, kihasználva a benne rejlő lehetőségeket, és azokat a mélyreható társadalmi fejlődésnek szentelni."

Az érdeklődő felhasználóknak javaslatot kell benyújtaniuk, amelyben felvázolják kutatási céljaikat, módszertanukat, várható eredményeiket, illetve projektjük lehetséges hatásait. A javaslatnak ki kell emelnie a Falcon 40B felhasználási módját és a konkrét céltartományt. Emellett a pályázóknak egy ütemtervet és egy számítási költségvetési becslést, valamint minden releváns szakvéleményt vagy korábbi munkát is mellékelniük kell a pályázathoz, amely a javaslatukat alátámasztja.

Amennyiben a pályázati felhívás felkeltette érdeklődését, kérjük, látogasson el a FalconLLM.TII.ae weboldalra.

További információkért keresse fel a következő oldalt: www.tii.ae

Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230607005472/hu/

Kapcsolat
Médiával kapcsolatos kérdésekben illetékes személy:
Jennifer Dewan, Kommunikációs főigazgató
jennifer.dewan@tii.ae.


Forrás: The Technology Innovation Institute


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.