OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2023. június 12., hétfő 10:10

Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Verseny a Károli Gáspár Református Egyetemen
    Budapest, 2023. június 12., hétfő (OTS) - 2023-ban Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetemen rendezik meg a 8. Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Versenyt, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competitiont (HS MCC). Az európai munkajogi versenyre 13 országból érkeznek joghallgatók, akik idén a Károlyi-Csekonics-palotában versenyeznek három napon keresztül június 15-17. között. Az Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék szervezésében megvalósuló eseményre mintegy 100 résztvevőt várnak, köztük neves európai egyetemek joghallgatóit és neves munkajogász professzorokat, oktatókat.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230612_001.jpg

A verseny Hugo Sinzheimer (1875-1945) német tudós és jogász nevéhez fűződik, akit széles körben a munkajog alapító atyjaként tartanak számon. Nemcsak Európában, hanem nemzetközi szinten is mély hatást gyakoroltak művei. Munkássága során a munkajog különböző perspektíváit egyesítette, a szociális munkajog fogalmának jeles képviselője. A HS MCC az egyetlen európai munkajogi témakörben megrendezett nemzetközi perbeszédmondó verseny, melynek minden évben más egyetem ad otthont. Az első HS MCC-re Amszterdamban került sor 2016-ban, tavaly a verseny házigazdája a portugál főváros jogi egyeteme volt. A Károli Gáspár Református Egyetem a kezdetektől, minden évben részt vesz a nemzetközi szervezőbizottság munkájában. A verseny indulása óta pedig minden évben - károlis joghallgatók részvételével - magyar csapat is indul a rendezvényen. A magyar csapat országos kiválasztását 2016-tól a Károli Gáspár Református Egyetem koordinálja.

A perbeszédmondó verseny célja, hogy az Európai Uniós munkajog területén lehetőséget kínáljon a joghallgatóknak, hogy a normál osztálytermi tanulási élménytől eltérően, igazi ügyvédekként - bírákból álló esküdtszék előtt - vitázzanak, ezáltal mélyítsék és fejlesszék gyakorlati ismereteiket. A verseny során a hallgatók nemzetközi környezetben, csapatokban dolgoznak. A verseny valós bírósági helyzeteket imitál, és az uniós munkajog és annak tagállami alkalmazása terén a legnagyobb kihívást jelentő és legaktuálisabb kérdésekkel foglalkozik. A verseny során a csapatok írásbeli nyilatkozatokat készítenek, amelyeket egyénileg értékelnek. A szóbeli beadványokat a szóbeli döntőn egy nemzetközileg elismert szakértőkből és bírákból álló zsűri előtt adják elő. A neves professzorokból álló zsűri tagjai között Európai Bizottsági tisztviselők is találhatók, valamint az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének képviselője is.

A versenyen Magyarországot Dawud Savannah Rose, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, Lőrincz Gergely, a Debreceni Egyetem hallgatója, Poncsák Ádám, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója és Tóth János Jenő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója képviseli. Felkészítő oktatóik: Hungler Sára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi adjunktusa, Kun Attila, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanára és Sipka Péter, a Debreceni Egyetem egyetemi adjunktusa.

A nemzetközi versenyről bővebben ide kattintva - https://ajk.kre.hu/hsmcc2023/ - olvashatnak.

Közkapcsolati és Kommunikációs Igazgatóság
1088 Budapest, Reviczky u. 6.
sajto@kre.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.